Lotte Kopecky tempert verwachtingen voor tijdrit

Wielersport | Lotte Kopecky start vandaag in de tijdrit op het WK in Wollongong. "Een medaille hoef je van mij niet te verwachten", aldus de winnares van de Ronde van Vlaanderen en de Strade Bianche. "Daarvoor is de tegenstand iets te sterk. Ik beschouw dit vooral als een goede inspanning na een lange reis. Dat kan zeker geen kwaad met het oog op de wegrit."

Door Belga

Deel dit nieuws

"De jetlag laat zich wel voelen", vertelde Kopecky vandaag tijdens het persmoment van de Belgische dames in Australië. "Dus het is wel goed om hier op tijd te arriveren, eens een stevige inspanning te doen en dan verder te trainen richten dat WK op de weg."

Dus is de ambitie niet zo groot met het oog op het WK tijdrijden. "We gaan pas zaterdag verkennen, dan weten we meer over het parcours. Het bevat toch heel wat bochten, al kan je die wel gemakkelijk nemen. Verder zal dat klimmetje toch wel het ritme breken en is het best wel pittig voor een tijdrit en op het stuk richting kust op het eind naar de finish zal de wind zeker z'n rol kunnen spelen."

"Uiteraard wil ik een goede prestatie neerzetten", aldus Kopecky, "maar ik maak me geen illusies voor een medaille. Ik heb totaal geen ervaring met zo'n tijdrit op internationaal niveau, ik weet niet waar ik sta en ik denk dat noch Julie of ik medailleambities hebben. Tegen Annemiek van Vleuten, Ellen Van Dyck of de Zwitserse Marlen Reusser kan ik niet op en voor de rest is nog geen deelnemerslijst bekend, dus is het moeilijk om er een resultaat op te kleven en kan ik niet zeggen wat ik kan of mag ambiëren."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top