Nachtmerries en sprookjes in 'De Allerslimste Mens Ter Wereld'

Films |

Glitter en bontjassen! ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ viert een jubileum en tovert zich om tot de 'Allerslimste'. Tien weken lang verwelkomen we de scherpste, bekwaamste en meest nergens-voor-terugstuitende BV-breinen opnieuw op onze schermen. Proximus Pickx kijkt in uw plaats, zodat u op weekavonden kan doen wat u altijd doet: rampetampen om het warm te krijgen. Zo nobel zijn we dan wel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nachtmerries en sprookjes in de Allerslimste Mens Ter Wereld

We moeten iets toegeven aan u, beste lezer. De schrijver dezes is van Leuven. Nee, dat is op zich geen schande of zonde, toch niet zo’n grote als in pakweg Duffel of Tienen wonen. Wél een zonde is het ontluikende agressieve chauvinisme bij onze schrijver. Dat gecombineerd met meteen weer afscheid moeten nemen van co-Leuvenaar Lisa Smolders, in 2013 nog gestrand in de halve finale maar donderdagavond kansloos naar huis gespeeld door “één of andere comedian”, zorgde voor wat schade op de redactie. Hoort erbij, zeker?

Kortweg: Bart Cannaerts 158 – Lisa Smolders 0, ofwel Duffel 1 -  Leuven 0. Wacht maar.

In Leuven ben je maar een voetbalploeg en een steenrijke Thai weg van Leicester in Engeland. Leicester City, de voetbalploeg van de studentenstad, beleefde enkele jaren voor het Premier League-sprookje, een voetbalnachtmerrie in tweede klasse. Op 12 mei 2013 kreeg het tegen Watford FC een penalty, die omgezet goed zou zijn voor een stap richting Premier League. De keeper van Watford stopte tot twee keer toe en verstuurde een aanval. Watford stak het veld over en scoorde zelf, zich richting eerste klasse heisend. Elatie, euforie, kippenvel. Hartverscheurend voor Leicester.

Onthou, dit gaat over 'De Allerslimste Mens'. Maandag hadden we ook zo’n thrillerontknoping op onze beeldbuis. Jonas Geirnaert, nota bene onze topkandidaat van vorige week en Eva De Roo zorgden voor nagelbijten in de finale. Een duizelingwekkend snelle race to the bottom stopte met piepende remmen vlak boven de afgrond. Geirnaert had aan drie antwoorden genoeg om zijn tegenstander naar huis te spelen, vond er niet meer dan twee en zakte naar twee seconden overschot, waarop Eva De Roo zich naar één seconde liet zakken. Kim Clijsters was de vraag, “tennisster” genoeg voor haar overwinning. Euforie en hartzeer.

Leicester klom overigens het jaar erop wel naar de Premier League. 1086 dagen na de nachtmerrie, net geen drie jaar, voltrok het titelsprookje zich. Jonas Geirnaert heeft waarschijnlijk genoeg aan zijn vier deelnames om in de finaleweken terug te mogen komen. Als we de vergelijking doortrekken, kennen we De Allerslimste Mens ter Wereld nu dus al.

Over de vorm van Leicester City op dit moment zullen we het nu maar niet hebben.

 

De Sterkste Kandidaat

Deze week halen we onze favoriete/foutste (schrap wat niet past) columniste aan als strafste quizzer. Het gebrek aan herkenbare zelfzekerheid zorgt ervoor dat je steeds denkt dat het toeval is dat ze zo ver is geraakt maar dan weet ze wel schijnbaar ineens alles over alles. Vooral de ‘klassieke’ kunsten lijken haar te liggen, zeg ‘Tony’ en ken haar blinde vlek: Tony Hawk, Tony Stark, de Tony’s. Dinsdag een off-day maar de kans is groot dat we haar terugzien in de finaleweken. Zeker een kanshebber.

De Moeilijkste Vraag

Het ligt waarschijnlijk aan ons, beste lezer. Maar een fotoronde met tien foto’s van verschillende vissen zoals ze in het water te vinden zijn, lijkt te peilen naar een kennis van een vervlogen tijd. Haring, forel, ansjovis, tonijn, zalm, … Allemaal lekker maar wij herkenden alleen de paling. Bart Cannaerts zag er een sidderaal in, maar ja, die is van Duffel.

Bekijk 'De Allerslimste Mens Ter Wereld’ van maandag tot donderdag om 21 uur op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top