Karel Geraerts na zege tegen Malmö: "Mijn ploeg mag fier zijn"

UEFA Europa League | Union toonde donderdag veel veerkracht om Malmö uiteindelijk met 3-2 te kloppen in Leuven. De Brusselaars kwamen twee keer op achterstand in het duel op de tweede speeldag in Europa League-groep D, maar ze rechtten telkens de rug. "Ik denk dat het hele team fier mag zijn op wat ze bereikt hebben tegen een goed georganiseerd Zweeds team", zei Karel Geraerts op de persconferentie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Toch wees Geraerts ook op enkele tekortkomingen. "Onze start was erg slecht met dat vermijdbare doelpunt. We volgden de tweede bal niet. In de tweede helft kwam een ander moment van aarzeling ons duur te staan. We moeten van deze situaties leren", analyseerde Geraerts.

"Ik zag een goede reactie van mijn spelers. We begonnen weer met vertrouwen te spelen, met beweging en combinaties. Zo'n scenario was niet nodig, maar reageren is een kwaliteit."

Op het veld van stadion Den Dreef beleefde de voormalige middenvelder een wedstrijd "vol emoties" met "doelpunten die op bizarre momenten vielen". "Het laat zien dat je altijd moet geloven in wat je doet, met het plan dat voor de wedstrijd is opgesteld", zei Geraerts.

Op de volgende speeldag in de Europa League gaat Union begin oktober op bezoek bij Braga, dat net als de Brusselaars 6 punten telt. "Dit puntenaantal is een beetje onverwacht, maar eenmaal op het veld willen we gewoon onze kwaliteiten laten zien. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan en de kwalificatie is nog veraf."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top