Fenerbahçe, met Batshuayi in de basis, sleept draw uit de brand tegen Rennes en Theate

UEFA Europa League | Fenerbahçe heeft donderdagavond op de tweede speeldag van de Europa League een 2-2 gelijkspel uit de brand gesleept op het veld van Rennes, met Arthur Theate negentig minuten tussen de lijnen. Enner Valencia, die Michy Batshuayi iets na het uur verving bij Fenerbahçe, scoorde in de blessuretijd de 2-2.

Door Belga

Deel dit nieuws

Michy Batshuayi kreeg bij zijn tweede wedstrijd voor Fenerbahçe het vertrouwen in de spits na zijn eerste goal voor de Turkse club vorige week, goed voor zijn eerste basisplek. De spits kreeg met centrale verdediger Arthur Theate een landgenoot als rechtstreekse tegenstander. De Franse thuisploeg snoerde de Turkse aanval de gehele eerste helft de mond en leek de wedstrijd vijf minuten na de rust in een beslissende plooi te hebben gelegd met twee snelle doelpunten. Martin Terrier (52.) en Lovro Majer (54.) knalden Rennes naar een dubbele voorsprong.

Fenerbahçe toonde zich veerkrachtig en halveerde niet veel later de voorsprong met een treffer van Irfan Can Kahveci (60.). Iets na het uur werd Batshuayi naar de kant gehaald voor Enner Valencia. Die ontpopte zich in het absolute slot van de wedstrijd tot Turkse held met een doelpunt diep in de blessuretijd. De Ecuadoriaanse spits (90.+2) bleef koelbloedig vanaf de penaltystip en bezorgde zijn ploeg een punt.

Door het gelijkspel delen beide ploegen de leidersplaats in groep B met vier punten. AEK Larnaca volgt met drie eenheden. Dynamo Kiev telt nul stuks en is laatste.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top