Vanhaezebrouck ziet werkpunten, ondanks vlotte zege tegen Shamrock Rovers: "Offensief mag het wat meer zijn"

UEFA Conference League | Een vlotte 3-0 zege tegen de Ierse recordkampioen Shamrock Rovers leverde AA Gent donderdagavond op de tweede speeldag in groep F van de Conference League met in totaal vier punten een gedeelde leidersplaats op.

Door Belga

Deel dit nieuws

Voor de Gentenaars was het bovendien de eerste Europese zege sinds de slotspeeldag van de groepsfase in diezelfde Conference League van vorig jaar. Toen werd er gewonnen tegen FC Flora. Nadien volgden nederlagen tegen PAOK in de achtste finales, in de voorrondes van de Europa League tegen Omonia Nicosia en een gelijkspel op de vorige speeldag tegen Molde.

Veel hinder ondervond Gent niet tegen het wel erg bescheiden Shamrock, dat na iets meer dan een kwartier al tegen een 2-0 achterstand aankeek. Toch zag Gent-coach Hein Vanhaezebrouck werkpunten. "In ons offensieve compartiment was het te weinig", maakte hij een doodeerlijke analyse. "Als je zo snel 2-0 voorstaat, moet je dat kunnen uittikken en dat is veel te weinig gebeurd vandaag. Daardoor kreeg Shamrock de bal te veel en werden we in de verdediging gedreven. Onze spitsen waren te weinig aanspeelbaar, waardoor de verdediging geen oplossing vond in het uitvoetballen. Efficiënt waren we wel, al zijn we daar meestal niet de koning in. Daarnaast hebben we ook de nul kunnen houden, ondanks de kansen in het slot. Achterin begin ik de kwaliteit terug te vinden."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top