Philippe Clement en Monaco gaan onderuit tegen Ferencváros

UEFA Europa League | Philippe Clement en Monaco hebben hun tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League verloren. In het Stade Louis II moesten ze de duimen leggen voor de Hongaarse landskampioen Ferencváros: 0-1.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Monegasken wonnen hun afgelopen drie wedstrijden en begonnen met vertrouwen aan de partij tegen de Hongaren. Clement koos voor een gevaarlijke voorhoede met ex-Bruggeling Krépin Diatta, Wissam Ben Yedder en Alexander Golovin, maar de aanvallers beten zich de tanden stuk op de Hongaarse verdediging. Het trio werd integraal naar de kant gehaald door Clement, die zijn ploeg een matige partij zag spelen.

Ferencváros, waar oude bekende Xavier Mercier (ex-OHL, -Cercle Brugge, -KV Kortrijk) niet van de bank kwam, hield zich goed staande en werd beloond voor zijn inzet. Met nog iets meer dan tien minuten op de klok bezorgde de ingevallen Bálint Vécsei (79.) de Hongaren de volle buit met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Belgisch jeugdinternational Eliot Matazo bleef bij Monaco de hele wedstrijd op de bank.

Door de overwinning wipt Ferencváros over Monaco naar de leidersplaats in groep H. De Hongaren tellen 6 punten, drie eenheden meer dan de Monegasken, die op gelijke hoogte staan met het Turkse Trabzonspor. Het Servische Rode Ster Belgrado is laatste.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top