Vlotte zege tegen Shamrock Rovers levert AA Gent gedeelde leidersplaats op

UEFA Conference League | Bekerwinnaar AA Gent heeft donderdagavond op de tweede speeldag in groep F van de Conference League met 3-0 (rust: 2-0) gewonnen van de Ierse landskampioen en competitieleider Shamrock Rovers.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na welgeteld achttien minuten was het duel in een halflege Ghelamco Arena reeds gespeeld, na treffers van Hugo Cuypers (9.) - zijn eerste in Europa - en aanvoerder Vadis Odjidja (18.). De gewezen Rode Duivel zette na 65 minuten met een knal de 3-0 eindstand op het scorebord. Een vlotte zege tegen een zwak Shamrock, heel overtuigend was het allemaal niet bij de Gentenaars.

Met vier op zes neemt Gent de gedeelde leidersplaats in handen, een week na het scoreloos gelijkspel bij Molde. De Noren, weliswaar met een man minder, gingen deze keer in extremis met 3-2 onderuit bij het Zweedse Djurgarden, dat net als Gent vier punten telt. Molde en Shamrock hebben één punt.

Vanwege het WK in Qatar, dat eind november in Doha wordt afgetrapt, worden de duels in de Europese groepsfases in sneltempo afgewerkt, maar nu volgt er toch een kleine rustpauze. Pas op donderdag 6 oktober staat de derde speeldag op het programma. Gent ontvangt dan Djurgarden, Molde speelt gastheer voor Shamrock.

Enkel de groepswinnaars stoten rechtstreeks door naar de achtste finales, de nummers twee komen in de barrages uit tegen de nummers drie uit de Europa League, waarin met vicekampioen Union Sint-Gillis één Belgisch team actief is. De nummers drie en vier uit de groepsfase worden uitgeschakeld.

De finale van de tweede editie van de Conference League wordt op 7 juni in de Tsjechische hoofdstad Praag gespeeld. De eerste editie werd vorig seizoen gewonnen door het AS Roma van coach José Mourinho.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top