Julie Allemand is ambitieus voor het WK basket: "Op ons beste niveau is top drie mogelijk"

Basketbal | Julie Allemand is toe aan het volgende hoofdstuk van een voor haar erg druk jaar. Nadat ze het tot in de finale van het Frans kampioenschap en de halve finales van de WNBA schopte, verblijft de spelmaakster al in Australië om er in actie te komen op het WK met de Belgian Cats.

Door Belga

Deel dit nieuws

Allemand strandde recent met Emma Meesseman en Chicago Sky in de halve finales van de play-offs in de WNBA. "De teleurstelling was er na de uitschakeling. We wilden echt doorgaan tot het eind", gaf Allemand donderdag toe op een persmoment. "Aan de andere kant geeft het ons meer tijd om te rusten en ons voor te bereiden met de nationale ploeg. Het is een goede zaak om eerder weer bij de groep te kunnen aansluiten."

"Voor mij is deze opeenvolging van competities lastiger op mentaal dan op fysiek vlak, aangezien ik in de WNBA minder dan Emma Meesseman heb gespeeld. Ik ben nog fris", vertelde de Luikse. "Na mijn burn-out in het begin van het seizoen begreep ik dat ik op mezelf moest focussen. Sindsdien probeer ik in alle omstandigheden me positief op te stellen. In de WNBA heb ik veel opgestoken. Maar nu ben ik hongerig naar basketbal. Ik had maar een wens, terugkeren naar de nationale ploeg."

"Ons doel is om zo ver mogelijk te geraken", aldus Allemand over de ambities van de Belgian Cats in Sydney. "Als we op ons beste niveau spelen, denk ik dat top drie mogelijk is. Ik denk dat alle wedstrijden in onze groep beslissend zullen zijn, behalve misschien de eerste tegen de VS. In die partij zou een nederlaag niet dramatisch zijn."

In 2018, bij hun eerste WK-deelname, eindigden de Cats in Tenerife op de vierde plaats. Ze behaalden twee bronzen EK-medailles, in 2017 en 2021.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top