Stephen Curry bereidt zich voor op zijn pensioen met een miljardencontract

Basketbal | Op een zuchtje van het begin van het nieuwe NBA-seizoen komt Stephen Curry opnieuw in de actualiteit, maar niet vanwege zijn prestaties op het parket. De Golden State-speler staat immers op het punt een geweldige sponsordeal te tekenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is nog vijf weken wachten voor we vingers en duimen kunnen aflikken met de openingswedstrijd tussen de Warriors en de Lakers. De spelers van Golden State krijgen dan hun kampioenschapsring voor de titel die ze afgelopen juni wonnen. Het is de vierde keer dat Stephen Curry de titel wint, en hij werd ook verkozen tot MVP van de Finals, waardoor hij een legende is geworden in de NBA. Maar de point guard is ook een rolmodel voor merken als Under Armour, dat sportkleding maakt.

Het equivalent van King James

Under Armour had zoveel vertrouwen in Stephen Curry en zijn reputatie dat het merk zich heeft verbonden met de basketbalster tot 2024, wanneer Curry 36 jaar oud is... In basketbaltermen is dat ongeveer de pensioenleeftijd. Maar het door de Amerikaanse zakenman Kevin Plank gestichte modemerk heeft honger naar meer.

Volgens Rolling Stone heeft Plank het voornemen om Curry een levenslang contract aan te bieden. Die overeenkomst zou ruim een miljard dollar waard zijn, schatten ingewijden. Ter vergelijking: dat is hetzelfde bedrag dat Nike heeft aangeboden aan LeBron James.

Dat het tot een overeenkomst is gekomen, is voor sommigen een verrassing. Want er was bij de onderhandelingen een flinke (blonde) haar in de boter...

Trump

In 2013 zette Stephen Curry een streep onder zijn samenwerking met Nike, maar was hij nog niet de superster die hij nu is. Hij werd opgevist door Under Armour, waar hij 4 miljoen dollar per jaar vergoeding kreeg. Negen jaar later, en met de evolutie van zijn carrière, heeft hij een slordige 215 miljoen dollar verdiend. Het mag een wonder heten dat hij nog bij het sportkledingmerk zit, want oprichter Kevin Plank toonde graag zijn voorliefde voor niemand minder dan de voormalige Amerikaanse president Donald Trump.

Toen Trump in 2016 het hoogste ambt in de Verenigde Staten mocht bekleden, gaf Plank toe dat de nieuwe president een echte "aanwinst" was voor het land. "The President is a great asset", klonk het in het Engels. Curry was het niet mee eens met Planks politieke voorkeur en antwoordde dat hij akkoord ging, zolang hij maar de letters "e" en "t" uit "asset" zou weglaten. In het Engels zou dat de volgende belediging geven: "The President is a great ass", oftewel "De president is een grote idioot".

Na enige gekibbel via Twitter hebben Curry en Plank uiteindelijk de plooien gladgestreken, onder meer door Curry zijn eigen merk "Curry Brand" te laten oprichten. Uiteindelijk werkt hij nog steeds samen met het sportkledingmerk.

Volg het hele seizoen de beste wedstrijden van de NBA via de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top