Maaseik rouwt om erevoorzitter Mathi Raedschelders

Sport | Mathi Raedschelders, jarenlang voorzitter van volleybalclub Maaseik, is vandaag op 76-jarige leeftijd onverwacht overleden. Dat bevestigt het team.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ongeloof en verslagenheid heerst, niet alleen in onze volleybalclub, bij de mensen die jarenlang met hem mochten samenwerken, maar allicht in heel Maaseik", schrijft de club.

Raedschelders vervoegde het bestuur van Maaseik begin jaren 80 en bleef uiteindelijk 35 jaar aan het roer. In 2020 zwaaide hij af nadat hij zijn afscheid eerst had uitgesteld om de club door de woelige coronaperiode te loodsen. Sindsdien zetelde hij als erevoorzitter wel nog in de Raad van Beheer.

Volgens Maaseik "valt met geen pen uit te leggen" wat zijn verdiensten zijn. "Als voorzitter stuurde hij met een aanstekelijk enthousiasme onze vereniging meteen naar een hogere versnelling en naar steeds ambitieuzere doelen. Hij kneedde Maaseik tot het volleybalmekka van België, ging ook Europees voor niemand opzij en dwong de andere Belgische topclubs zo om een tandje bij te schakelen."

"Een groot man is niet meer. Wij gaan hem heel hard missen. R.I.P. Mathi", besluit Maaseik.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top