Horror-remake ‘Goodnight Mommy’ komt vanaf morgen naar Prime Video

Films | Wie houdt van een stevige dosis psychologische horror kan vanaf morgen 16 september terecht bij Prime Video voor de release van de remake 'Goodnight Mommy'. Het Oostenrijkse origineel uit 2014 gooide hoge ogen en ook deze nieuwe Amerikaanse versie lijkt erg veelbelovend te zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Oostenrijkse horrorfilm ‘Ich seh, ich seh’ verscheen in 2014 in de zalen en was een groot succes in eigen land. De film werd in 2015 ook internationaal verdeeld en was de Oostenrijkse inzending voor de Oscars, maar werd niet genomineerd. De recensies waren lovend en de Amerikaanse organisatie National Board of Review benoemde de film als een van de vijf beste niet-Engelstalige films van het jaar. Maar zoals we weten is de gemiddelde Amerikaan er niet zo happig op om ondertitels te lezen. Voor hen – en voor elke fan van Naomi Watts – komt er nu een Amerikaanse remake uit op Prime Video.

Dat Naomi Watts gekozen werd om de hoofdrol te vertolken in deze remake, kan bezwaarlijk toeval genoemd worden. Watts acteerde eerder al in de films ‘The Ring’ en ‘Funny Games’, twee Amerikaanse remakes van respectievelijk Japanse en Oostenrijkse (psychologische) horrorfilms. Die twee films waren beiden succesvol, dus nu mag ze dat kunstje nog eens overdoen.

Herkenbare aangezichten?

Veel zullen we echter niet te zien krijgen van Watts’ aangezicht. Ze speelt de moeder van een tweeling die thuiskomt nadat ze plastische chirurgie onderging. Haar hoofd is helemaal bedekt door verband, wat voor de jongens erg vreemd aanvoelt. Haar twee zoontjes merken dat ze zich lichtjes anders gedraagt en beginnen zich af te vragen: is dit wel hun echte moeder? Het verhaal neemt – hoe kan het ook anders – enkele onverwachte en gruwelijke wendingen en houdt kijkers steeds op het puntje van hun stoel, ook wanneer die enkel door hun vingers naar het scherm durven kijken.

Watts is niet de enige bekende die we in de nieuwe ‘Goodnight Mommy’ te zien zullen krijgen. De twee jongentjes worden namelijk vertolkt door de identieke tweeling Cameron en Nicholas Crovetti, die in de serie ‘Big Little Lies’ de rollen van de kinderen van Celeste (Nicole Kidman) en Perry (Alexander Skarsgård). Wie vertrouwd is met de catalogus van Prime Video en de donkere superheldenserie ‘The Boys’ kent, zal Cameron Crovetti ook herkennen als Ryan, het zoontje van Homelander.

‘Goodnight Mommy' is vanaf 16 september beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top