Erling Haaland doet monden openvallen met geniaal doelpunt tegen ex-ploeg Borussia Dortmund

UEFA Champions League | Speeldag twee in de Champions League leverde in Groep G een duel op tussen Manchester City en Borussia Dortmund. Erling Haaland versus zijn ex-ploeg met andere woorden. En of de Borussen zich de trip naar Manchester zullen herinneren. Niemand minder dan Haaland zelf besliste de match met een doelpunt dat momenteel de wereld rondgaat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Een acrobatisch kunststukje.” Zo omschreef de Nederlandse openbare omroep NOS het doelpunt van Haaland. “Eentje dat aan Johan Cruijff en Zlatan Ibrahimovic doet denken.” Ook elders in de wereldpers schieten de superlatieven tekort. L’Equipe noemde de goal eveneens “Zlatanesk”. Volgens de Franse sportkrant was Haaland de missing link om City over de streep te trekken bij moeilijke momenten. 

De Engelse pers wist met zijn enthousiasme geen blijf. “Zijn voet moest minstens 8 voet (ongeveer 2,5 meter) in de lucht zijn. Wat een afwerking!", omschreef de Britse openbare omroep BBC het doelpunt. “Een echte kungfutrap”, voegde The Sun er nog aan toe. “Haaland doet dingen die anderen niet kunnen”, schreef Sky Sports dan weer. 

Dortmund kreeg overigens twee pareltjes van doelpunten om de oren. De knal van John Stones, die de 1-1 inluidde, deed met weemoed terugdenken aan het doelpunt dat Vincent Kompany ooit scoorde tegen Leicester City. Je voelt het aan, het Etihad Stadium stond gisterenavond in vuur en vlam!

“Ik heb gewoon lange benen”

Een vergelijking met Cruijff, dat vraagt natuurlijk om een reactie van die andere Barcelona-legende. Na afloop schuwde City-coach Pep Guardiola ook de vergelijking niet. "Mensen die me kennen, weten dat Johan Cruijff me gevormd heeft als persoon, mentor en trainer", vertelde de coach. "Jaren geleden scoorde hij in Camp Nou een vergelijkbaar doelpunt tegen Atlético. Op het moment dat Erling scoorde, voelde ik Cruijff."

En de gelijkenis met Ibrahimovic vond de Spaanse coach ook treffend. "Zlatan Ibrahimovic kon zijn been ook op een dak leggen", lachte Guardiola. "Erling is elastisch, flexibel en kan dan nog eens de bal in doel duwen."

Haaland zelf vierde de goal tegen zijn ex-club niet. Hij lachte eens bescheiden bij zijn eerste reactie: "Hoe ik het deed? Ik denk dat ik gewoon lange benen heb. Maar het was een emotionele en speciale goal, ja." Dortmund-coach Edin Terzic haalde nadien zijn schouders op. “Er zijn niet veel spelers die op zo’n manier een doelpunt kunnen maken. Wij mochten de voorbije jaren genieten van zijn kunstjes, dat maakt het des te jammer dat hij nu op die manier tegen ons heeft gescoord."


Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top