Frankrijk en Polen naar halve finales van het EK basket

Basketbal | Frankrijk en Polen hebben zich woensdag in Berlijn geplaatst voor de halve finales van het Europees kampioenschap basketbal voor mannenteams. De Fransen haalden het na een verlenging met 93-85 van Italië. Polen stuntte door de scalp te pakken van titelverdediger Slovenië: 90-87.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de pauze leidde Frankrijk met 38-31 tegen Italië. In het derde quarter kwamen de Italianen echter opzetten (18-31), goed voor een 56-62 voorsprong met nog tien minuten te spelen. Bij 75-77 en nog 16 seconden op de klok miste Simone Fontecchio twee vrijworpen, waarna Thomas Heurtel alsnog een verlenging (77-77) uit de brand sleepte. In de verlenging trok Frankrijk het laken met 16-8 naar zich toe.

In de halve finale neemt Frankrijk het vrijdag op tegen Polen, dat verrassend het Slovenië van Luka Doncic uitschakelde. De Slovenen, die de Belgian Lions in de achtste finales met 88-72 uitschakelden, lieten het in het tweede quarter afweten en keken bij de pauze tegen een 58-39 achterstand aan. Toch wisten ze zich te herpakken in het derde quarter (6-24), maar Polen kon Slovenië uiteindelijk toch nipt afhouden. Mateusz Ponitka (ex-Oostende) blonk bij Polen uit met 26 punten, 16 rebounds en 10 assists.

Na de Serviër Nikola Jokic en de Griek Giannis Antetokounmpo is Luka Doncic de derde NBA-superster die het EK moet verlaten.

Duitsland staat in de andere halve finale tegenover Spanje.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top