KRC Genk U19 gaan onderuit in heenmatch tegen Slavia Praag

Voetbal | De U19-ploeg van Racing Genk heeft een 1-2 nederlaag geleden in de heenmatch tegen Slavia Praag in de eerste ronde van het Domestic Champions Path van de Youth League. Op 5 oktober volgt de return nabij de Tsjechische hoofdstad.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na zeven minuten bracht Mikulas Konecny de bezoekers op voorsprong. Slavia Praag-middenvelder David Planka kreeg in de 21e minuut een rode kaart, bij Racing Genk mocht verdediger Josue Ndenge Kongolo in de 75e minuut gaan douchen na een tweede gele kaart. Zijn overtreding in de zestienmeter leverde Slavia Praag een penalty op. Matej Zachoval (76.) zorgde voor de 0-2 vanaf de stip. Dario Cutillas Carpe (86.) wist nog te milderen voor de thuisploeg.

Gisteren ging Club NXT U19 in zijn tweede groepswedstrijd met 2-1 onderuit tegen FC Porto. In groep B staan de jongeren van Club Brugge nu op de derde plaats met 3 punten, nadat ze vorige week Bayer Leverkusen met 4-1 klopten.

Club NXT speelt in het UEFA Champions League Path, waarin een poulesysteem gebruikt wordt. De groepswinnaars stoten door naar de achtste finales, de runner-ups naar de barrages. Als Belgisch kampioen treedt KRC Genk aan in het Domestic Champions Path, met een systeem van rechtstreekse uitschakeling. De acht winnaars van de tweede ronde komen in de barrages bij de runner-ups van het Champions League Path terecht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top