De meest obscure weetjes over ‘The Rings of Power’ die je enkel in de boeken leert

Series | Prestigereeks ‘The Rings of Power’geldt als prequel voor de verhalen die J.R.R. Tolkien neerpende in zijn boeken over Midden-Aarde. Centraal in die verhalen staan de machtige Rings of Power, waarvan de Ene Ring over alle anderen heerst. De nieuwe serie gaat deels over hoe die ringen gecreëerd werden, gebaseerd op de info die Tolkien achterliet in zijn boeken. Deze feiten over de ringen kan je alleen weten als je de boeken van kaft tot kaft hebt gelezen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Andere ringen

Iedereen kent de Ene Ring, die in de ‘The Lord of the Rings’-boeken het hele verhaal in gang zet. En wie een beetje opgelet heeft, weet ook dat er nog negentien andere machtige ringen zijn die aan de Ene Ring gebonden zijn. Drie voor de elven, zeven voor de dwergen en negen voor de mensen. Maar wist je dat er daarnaast nog andere krachtige ringen bestaan in Midden-Aarde?

Die minder belangrijke ringen verschijnen nooit effectief in het universum van Tolkien, maar er zijn wel geruchten over hun bestaan. Hoeveel dat er zijn en hoeveel macht ze de drager geven, is niet geweten. De mindere ringen zouden geen decoratieve stenen (zoals de negentien andere ringen) of inscripties (zoals de Ene Ring) bevatten. Over die minder bekende ringen is niet veel geweten, maar wie weet krijgen we er meer informatie over naarmate er meer afleveringen uitkomen van ‘The Rings of Power’.

Gesmeed in Eregion

Sauron, die om de medewerking van de elven te krijgen in de gedaante van Annatar vertoeft, liet de ringen maken door de inwoners van Eregion, een koninkrijk in Noldor. De legendarische smeedkunsten van de elven zijn alom bekend in Midden-Aarde, maar de elven van Eregion zouden de besten van allemaal zijn. Daarom bevriendt Sauron hen en laat hij hen negentien van de ringen smeden in Eregion. Niet alle twintig, want de Ene Ring werd gesmeed in Mordor, in het vuur van Mount Doom – de enige plek die heet genoeg is om de ring weer te vernietigen.

Oorlog met de elven

Volgens de kanttekeningen in de ‘The Lord of the Rings’-boeken, wordt Saurons ware aard duidelijk voor de elven zodra hij de Ene Ring rond zijn vinger doet. Onmiddellijk willen de smeden van Eregion niet meer met hem samenwerken, waardoor een brute oorlog voor Sauron de enige optie wordt.

Uiteindelijk zijn de troepen van de elven niet sterk genoeg om Sauron en zijn leger van orks af te stoppen. Sauron foltert Celebrimor, de koning van Eregion, en dwingt hem om zestien van de ringen af te geven. De drie ringen die voor de elven bedoeld zijn, bemachtigt hij echter niet. Het is met die ringen dat Galadriel en Elrond in de ‘The Lord of the Rings’-boeken de vrede bewaren in Rivendell en Lothlorien.

Niet oppermachtig

De Ene Ring is de ring waarmee Sauron over alle andere machtige ringen zou moeten heersen, maar dat betekent niet dat de macht ervan eindeloos is. Het kleinood is een weerspiegeling van zijn kwaadaardige ziel, dat wel, maar niet iedereen kan op dezelfde manier gemanipuleerd worden door dat kwaad.

Denk maar aan het personage Tom Bombadil, een belangrijke speler in het boek ‘In de Ban van de Ring’ die – tot spijt van veel fans van de boeken – niet in de films voorkomt. Hij kan de Ene Ring omdoen zonder dat die ook maar het minste beetje invloed heeft op hem. Voor hem is de Ring niet meer dan een waardeloos prulletje.

Het eerste seizoen van ‘The Rings of Power' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top