ESL Pro League XVI: G2 Esports en FaZe Clan eindigen bovenaan groep B

Esports | De Europese teams G2 Esports en FaZe Clan hebben Groep B van het reguliere seizoen van de ESL Pro League XVI met succes afgesloten. Outsiders eindigde als derde op het podium en verzekerden zich van de laatste play-off plek.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het zestiende seizoen van de ESL Pro League werd vorige week verdergezet, meer bepaald in Groep B. FaZe Clan, G2 Esports, MIBR, Outsiders, BIG en FTW Esports streden vier dagen lang om een van de drie beste plaatsen in de poule en kwalificatie voor de play-offs.

G2 Esports heeft aan het einde van deze competitieweek de beste resultaten behaald. Van de vijf gespeelde wedstrijden hebben de mannen van coach Rémy “XQTZZZ” Quoniam er geen enkele verloren, zonder ook maar één map weg te geven. De dominantie in deze groepsfase kan verklaard worden door de komst van Rasmus “HooXi” Nielsen en Justin “jks” Savage, en dat blijkt ook uit het verschil in rondes. Terwijl de winnaar van Groep A, Team Vitality, een verschil van +40 rondes neerzette, heeft G2 Esports een verrassende +73 rondes behaald.

© ESL

Zoals verwacht, eindigde de mannen van FaZe Clan op de tweede trede van de groep. Ondanks twee kleine misstappen op Dust 2 en Ancient tegen MIBR en Outsiders en een nederlaag tegen G2, zijn Karrigan en zijn collega’s goed gestart in dit EPL-seizoen.

Eindwinst van de EPL kan FaZe naar de Intel Grand Slam brengen. Het team is slechts één overwinning verwijderd van de geldprijs van een miljoen dollar, na het winnen van IEM Katowice 2022, ESL Pro League XV, PGL Major in Antwerpen en IEM Cologne in juli.

De laatste plaats werd beslist tussen Outsiders en BIG. Uiteindelijk bleek het onderlinge duel tussen de twee teams beslissend. De voormalige leden van Virtus.pro konden zo de laatste play-off plaats innemen. MIBR en FTW Esports eindigden de groepsfase op de vijfde en laatste plaats.

© ESL

Deze week is het de beurt aan Groep C om de race voor de play-off aan te gaan. Onder de deelnemende teams vinden we wereldtoppers als ENCE en Heroic terug, maar ook de Belgische organisatie HEET Gaming, die zich via de Conference Stage kwalificeerde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top