Antonio Nusa in 16 dagen van assist in 1B tot op één na jongste doelpuntenmaker in de Champions League

Sport | Door de toevoeging van de beloftenteams in de Challenger Pro League is het dus mogelijk om op korte tijd belangrijk te zijn in 1B én op het grootste voetbaltoneel ter wereld; de Champions League. Zo beleefde Antonio Nusa dinsdagavond een heus sprookje.

De winger van Club Brugge stond zestien dagen geleden nog gewoon mee tussen de lijnen tijdens de 1B-match tussen Club NXT - RWDM (2-1). In die wedstrijd maakte de Noor zijn eerste minuten van het seizoen nadat hij de start van de nieuwe competitie miste door een spierblessure. Hij leverde prompt de assist af voor de 1-0 van Cisse Sandra en mocht aan de rust al in de kleedkamer blijven om dan in de weken erna stilaan minuten te pakken bij het A-elftal.

En zo kreeg Nusa dinsdagavond dus ook (zijn eerste) vijftien minuutjes in de Champions League tegen FC Porto. De jonge spits greep vol zijn kans en had niet langer nodig om zich ook daar in de geschiedenisboeken te voetballen door vlak voor affluiten de 0-4 te scoren.

Nusa werd met zijn 17 jaar en 149 dagen meteen de op een na jongste doelpuntenmaker op het kampioenenbal. Enkel Ansu Fati (Barcelona) was nog jonger toen hij een eerste keer raak trof in de Champions League.