Bayern wint topper tegen Barcelona, Liverpool gaat tot het gaatje tegen Ajax

UEFA Champions League | In groep C van de Champions League heeft Bayern München de topper tegen Barcelona als winnaar afgesloten. De Duitse recordkampioen haalde het in eigen stadion met 2-0.

Door Belga

Deel dit nieuws

Barcelona was de hele eerste helft sterker en werd een penalty ontzegd vlak voor rust, maar moest alsnog het onderspit delven na twee snelle doelpunten van de Duitsers na de rust. De Fransman Lucas Hernandez (50.) kopte de Duitsers op voorsprong. Leroy Sané (54.) diepte de voorsprong verder uit. Robert Lewandowski kreeg enkele goede kansen om te scoren tegen zijn voormalige werkgever, maar kreeg het leer niet voorbij Manuel Neuer. In de stand gaat Bayern aan kop met zes op zes. Barcelona en Inter Milaan tellen beide drie punten minder. Victoria Plzen is de hekkensluiter.


In groep A won Liverpool met het kleinste verschil van Ajax. Het knokte zich in Anfield naar een 2-1 overwinning. Mohamed Salah (17.) schonk The Reds de voorsprong, maar zag Mohamed Kudus (27.) zijn treffer tien minuten later alweer uitwissen. Beide ploegen hielden elkaar verder een uur lang in evenwicht, maar Ajax moest zich in het slot alsnog gewonnen geven na een laat doelpunt van verdediger Joel Matip (89.) In de stand tellen zowel Ajax, Liverpool als Napoli drie punten. Napoli moet morgen wel nog aan de bak tegen het Schotse Rangers.

In groep D kroonde Europa League-winnaar Frankfurt zich tot winnaar tegen Marseille. De Duitsers hadden genoeg aan doelpunt van middenvelder Jesper Lindstrom (43.) voor de zege. Frankfurt telt net als Tottenham drie punten in de stand. Sporting voert de groep aan met een 6/6. Marseille blijft met lege handen achter en is laatste na twee wedstrijden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top