Anthony Joshua aanvaardt voorwaarden voor kamp met Tyson Fury

Sport | Anthony Joshua gaat akkoord met de voorwaarden voor een wereldtitelkamp tegen Tyson Fury. Dat maakte zijn management bekend. Fury, de WBC-kampioen, daagde zijn Britse rivaal vorige week uit. Het gevecht moet op vrijdag 3 december plaatsvinden. Dat bericht het Britse persagentschap PA.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 34-jarige Fury, die recent nog zei gestopt te zijn, stelde een 'Battle of Britain' voor nadat duidelijk werd dat zijn rivaal, de Oekraïner Oleksandr Usyk, de houder van de overige vier wereldtitelgordels, tot minstens begin volgend jaar niet meer zal boksen. De 32-jarige Joshua leed vorige maand zijn tweede opeenvolgende nederlaag tegen Uysk in Saoedi-Arabië. Hij wilde het de komende maanden eerder rustig aan doen.

Joshua's promotor, Eddy Hearn, twijfelde vorige week nog aan de ernst van het voorstel van Fury. Die zei akkoord te zullen gaan met een financiële verdeling van 60 procent in zijn voordeel en 40 procent voor Joshua. Voor Joshua is de kamp zeker de meest lucratieve optie momenteel, maar sportief lijkt het erg risicovol. De consensus was immers dat hij na zijn nederlagen tegen Usyk juist zou moeten heropbouwen voor de top.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top