Hoe het nieuwe contract van Mbappé PSG slechts even een adempauze gunt

UEFA Champions League |

Deze zomer wist PSG te stunten door sterspeler Kylian Mbappé langer aan zich te binden, ondanks concrete interesse van diens droomclub Real Madrid. Alleen werd er in dat hernieuwde contract een clausule opgenomen die de Parijse bestuurders wel eens snel weer aan de onderhandelingstafel kan dwingen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was dé transfersoap van het voorbije jaar: zou Kylian Mbappé bij PSG blijven of toch zwichten voor het aanbod van Real Madrid, de club die hem al zo lang het hof maakt en die op elke topvoetballer een magnetische aantrekkingskracht uitoefent? Op het einde van vorig seizoen werd de knoop doorgehakt en zo mochten op 25 mei de Parijse clubeigenaars pronken met een contractverlenging van hun poulain. Er hoorde een flitsend promofilmpje bij van Mbappé die op het dak staat van het Parc des Princes. Alleen onthulde de gezaghebbende sportkrant L’Equipe onlangs dat er bij die contractverlenging tot de zomer van 2025 enkele details voor het grote publiek werden stilgehouden.

Een jaar in optie

“Ik ben heel blij dat ik mijn avontuur hier kan verder zetten, dat ik in Frankrijk kan blijven, in mijn stad”, vertelde Mbappé eind mei. “Ik heb altijd gezegd dat Parijs mijn thuis is. Ik hoop dat ik verder kan blijven doen met wat ik liefst doe: voetballen en prijzen winnen.” Voor PSG was het een prestigetriomf op Real Madrid, de recordhouder wat Champions League-trofeeën betreft.

De Franse wereldkampioen van 2018 voelt zich zelf ook zeer comfortabel in Parijs, dat mag ondertussen duidelijk zijn. Maar dat hij niet van plan is om eeuwig in het Parc des Princes te voetballen, is dat ook. Want in zijn nieuwe contract, dat effectief over drie jaar loopt, liet KM7 opnemen dat het laatste contractjaar er eentje in optie is. “Dat laatste jaar zal volledig in handen liggen van Kylian Mbappé,” laat een bron dichtbij het dossier weten aan L’Equipe.

In feite gaat het dus om een contractverlenging van twee jaar, een korte termijn, wat de wens van de 23-jarige speler zelf is. Want PSG had ontegensprekelijk gehoopt op een bezegeling voor de lange termijn. Die constructie van 2 + 1 jaar in optie betekent concreet dat Mbappé vanaf juni 2024 weer op de transfermarkt komt. Goed mogelijk dus dat de transfersoap binnen een jaar weer helemaal van voren af aan begint.

Speeldag 2 in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 13 september

Woensdag 14 september

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top