Erling Haaland versus Dortmund, de club die hem tot een wereldspits kneedde

UEFA Champions League | Erling Haaland, die afgelopen zomer naar Manchester City verhuisde, kijkt woensdagavond zijn voormalige werkgever Borussia Dortmund in de ogen in de Champions League. Maar de spits is niet van plan zijn voet van het gaspedaal te halen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Borussia Dortmund en Haaland: da’s nog steeds een liefdesverhaal, ondanks wat clubfunctionarissen mogen zeggen. De Noor arriveerde in 2020 na een passage bij RB Salzburg en heeft onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op de zwart-gele club. Hij was twee seizoenen lang fenomenaal, met 86 doelpunten in 89 optredens. Men kan zeggen dat Haaland de club droeg, ook al slaagde hij er niet in zijn team naar een Duitse competitietitel te leiden.

Borussen vereffenen rekening

Haaland verliet Dortmund met opgeheven hoofd. Hij zal er voor eeuwig herinnerd worden: wereldberoemd in de Duitse stad. Enkele dagen geleden zei zijn voormalige sportief directeur, Sebastian Kehl, dat de club moeilijke uren doormaakte voorafgaand aan zijn transfer. "Hoewel we Erling Haaland en het succes dat hij in ons shirt had altijd hebben gewaardeerd, is het uiteindelijk zo dat hij definitief een last was geworden, zowel in de kleedkamer als voor Borussia Dortmund. Het was alsof er maar één speler telde bij Dortmund: Haaland”, zei hij in een interview met Bild.

Gewaagde uitspraken die weleens als brandstof zouden kunnen dienen voor Haaland om woensdag een knalprestatie neer te zetten in de Champions League. Nu hij voor Manchester City heeft getekend, is Haaland vastbesloten om te proberen de beker met de grote oren in de lucht te hijsen. Zijn indrukwekkende start bij City zou hem vertrouwen moeten geven voor deze wedstrijd. "Ik ken mijn kwaliteiten, ik ken het goede team dat ik vervoegd heb." In zes Premier League-wedstrijden en één Champions League-wedstrijd heeft de Noor 12 keer raak getroffen, het meeste ooit voor een nieuwkomer in Engeland!


De Champions League is een doel dat zijn voetbalcarrière drijft. "Ik wil me ontwikkelen, wedstrijden winnen, trofeeën winnen en een goede tijd hebben. Ik hou van de Champions League, moet ik zeggen. Iedereen weet het en (het winnen) is een grote droom voor mij", vertelde hij aan de krant The Sun. Het is bekend dat de spits de Champions League-hymne als alarm op zijn telefoon instelt. "Als ik ’s ochtends wakker word, luister ik naar dat nummer. Het is mijn favoriete competitie. Ik heb er altijd van gehouden, dus het is waar, ja.”

Zal hij zich mild tonen voor zijn geliefde ex-club? Wellicht niet, integendeel…

De tweede speeldag van de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 14 september

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top