Standard wil goede reeks doortrekken tegen Club Brugge

Jupiler Pro League | Dit weekend zal de negende speeldag in de Jupiler Pro League afgewerkt worden. Meerdere aanlokkelijke affiches staan op het programma, waaronder Standard tegen Club Brugge.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar de eerste vraag die we ons stellen is: wie Royal Antwerp FC zal afstoppen? The Great Old startte met een uitzonderlijk knappe reeks van acht zeges op een rij. De volgende tegenstrever die het Antwerp moeilijk mag proberen maken, is Seraing. Tegen Club Brugge lukte het op eigen terrein niet, kan de ploeg nabij Luik het deze keer in en tegen Antwerp?

Druk op de ketel bij Zulte Waregem

Met vijf zeges op acht matchen kent ook Oud-Heverlee Leuven een puike start, eentje waardoor de Leuvenaars in de top vier staan. Dat moet ongetwijfeld naar meer smaken, maar KV Mechelen zal zaterdag vanaf 16u het Leuvense feestje willen verpesten. De Mechelaars zelf kunnen de punten goed gebruiken, maar hun komend parcours wordt best zwaar. Na OHL volgen duels tegen Club Brugge, RSC Anderlecht, KAA Gent en Standard.

Ook op zaterdag trekt om 18u15 Zulte Waregem met het mes tussen de tanden het eigen veld op tegen Sint-Truiden. Essevee beleeft een moeilijke start van het seizoen en heeft dringend punten nodig. Op hetzelfde moment kijken Cercle Brugge en KV Oostende elkaar in de ogen in het Jan Breydelstadion. Iets later, om 20u45, ontvangt Charleroi Westerlo. Die laatste ploeg trekt met vertrouwen naar Henegouwen na een thuiszege tegen Anderlecht

Lastige trip naar Sclessin voor Club Brugge

Het zondagblok wordt om 13u30 op gang getrapt tussen KRC Genk en KAA Gent. De Genkenaars staan knap tweede, dit dankzij een mooie reeks. Enkel op de openingsspeeldag werd er verloren tegen Club Brugge, sindsdien volgden zes zeges en een gelijkspel. Het zal met andere woorden een zware dobber worden voor de Buffalo’s om iets te gaan rapen in de Cegeka Arena. Om 16u bekampt Eupen in eigen huis Union SG.

Union speelde net als Club Brugge, Gent en Anderlecht deze week Europees. Het is dus maar zeer de vraag hoe al deze ploegen aan de aftrap zullen verschijnen. Club Brugge wacht op de koop toe een lastige trip naar Sclessin. Standard verkeert alvast in een goede vorm met drie zeges op een rij. Anderlecht tot slot, dat momenteel een dramatische 1 op 12 heeft bijeen gevoetbald, rondt de negende speeldag af met een thuisduel tegen KV Kortrijk.

Het speelschema van speeldag 9 in de Jupiler Pro League

Vrijdag 16 september

Zaterdag 17 september

Zondag 18 september

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top