Madrileense derby met 4 Belgen aan de aftrap?

La Liga |

Het zou zomaar kunnen dat er zondag vier Rode Duivels aan de aftrap komen in een van de meest geanticipeerde stadsderby’s ter wereld. Dan ontvangt Atlético Madrid grote rivaal Real Madrid. Bij de thuisploeg etaleerden Witsel en Carrasco recent hun goede vorm, bij Real is Hazard weer aan de oppervlakte gekomen en is er natuurlijk certitude Courtois.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Madrileense derby lokt steeds meer mondiale aandacht. Zeker sinds Atlético onder het regime van topcoach Diego Simeone weer aanknoopte met het glorierijke verleden. En Real, tja, dat blijft Real. Ook dit seizoen weer lijkt de Koninklijke ongenaakbaar. Het leidt in de Primera Division met een feilloze 15 op 15 -FC Barcelona volgt als tweede met 13 op 15. Atlético Madrid bezet momenteel de zesde plaats in het klassement, na een 10 op 15.

Met of zonder Benzema?

Mogelijke grote afwezige in deze Spaanse prestigeslag wordt Karim Benzema, recent nog uitverkozen tot UEFA Speler van het Jaar. De Franse topspits liep vorige week een blessure op aan de quadriceps en miste de voorbije competitiewedstrijd tegen Mallorca. Ook het Champions League-duel tegen RB Leipzig deze week zou nog te vroeg komen. Maar Real-coach Carlo Ancelotti liet uitschijnen toch op zijn sterkhouder te rekenen voor de Madrileense derby.

“We gaan geen risico’s nemen met Benzema, dus woensdag tegen Leipzig zal hij er niet bij zijn, maar we zullen er alles aan doen zodat hij klaar geraakt voor de derby”, verklaarde Ancelotti in de Spaanse media. Eraan toevoegend dat er één zaak wel al vaststaat: “Als hij de derby niet speelt, zal hij nadien ook niet afzakken naar de Franse nationale ploeg.”

De onduidelijkheid rond Benzema biedt alvast perspectieven voor Eden Hazard, die daardoor (eindelijk) weer speelgelegenheid krijgt. Ancelotti vertelde al voor het seizoen dat hij voor Hazard een nieuwe rol in petto had: die van stand-in voor Benzema als diepste spits. En de Italiaanse coach hield woord. Hazard mocht in het CL-duel tegen Celtic Glasgow invallen voor de geblesseerde Benzema en bedankte met een goal en een assist. Afgelopen weekend mocht hij starten in de competitiewedstrijd tegen Mallorca, maar na een eerder kleurloze prestatie werd hij na een uur naar de kant gehaald. Tegen Leipzig mag hij zich wellicht opnieuw aan een basisplaats verwachten en wie weet ook zondag tegen Atlético. Thibaut Courtois, al enkele jaren incontournable bij Real, zal er alleszins bij zijn vanaf de aftrap.  

Revelatie Witsel

Aan de overzijde is het eveneens zeer goed mogelijk dat twee Rode Duivels een plek krijgen in de basiself. Axel Witsel kwam er deze zomer bij en ontpopte zich als centrale verdediger tot een certitude in het elftal van Atlético. De Luikenaar werd zelfs gelauwerd met een trofee voor beste speler van augustus. Yannick Carrasco kampte aanvankelijk nog met enkele kwaaltjes maar lijkt stilaan ook op toerental te komen. Afgelopen zaterdag was hij nog matchwinnaar met een knalprestatie tegen Celta Vigo. Na een magistrale slalom werkte hij beheerst af voor de 3-0, Atlético won de partij uiteindelijk met 4-1.

Kan hij dat kunstje zondag nog eens overdoen tegen Real? Of toont Courtois zich andermaal onklopbaar? En wat gedacht van een potentieel (en toch wel zeer verrassend) duel tussen verdediger Witsel en diepe spits Hazard? Zondag omstreeks 21u weten we of Madrid na de Vuelta-triomf van Remco Evenepoel andermaal zwart-geel-rood kleurt.

Het programma van dit weekend in La Liga bij Eleven Sports:

Zaterdag 17 september

Zondag 18 september

Volg het hele seizoen het beste van La Liga op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top