LEC: Rogue is veel te sterk voor G2 Esports en wint de Summer Split Grand Final

Nieuws | Rogue heeft zondagavond op het podium van de Malmö Arena in Zweden zijn eerste Europese titel veroverd. De spelers wonnen zonder moeite van G2 Esports in de grote finale, nadat ze een week eerder door hetzelfde team waren teruggestuurd naar de loser bracket. Eindstand: 3-0.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het zomersegment van de Europese League of Legends-competitie (LEC) was een verrassing tot het slot. Na een rollercoaster van een regulier seizoen eindigde de explosieve play-off fase met de nederlaag van de favoriet G2 Esports in de grote finale. Het onvoorspelbare Rogue eiste zondag de Europese titel op met een score van 3-0. Een dag eerder verloor Fnatic van het team van Odoamne, ondanks het feit dat ze meer tegenstand boden.

© Michal Konkol – LEC

De mannen van Dylan Falco, waaronder de Belg Raphaël “Targamas” Crabbé, waren de grootste kanshebbers op de titel. Maar die status konden ze niet waarmaken: G2 scoorde geen enkel punt tijdens de B05. Rogue was dan weer goed voorbereid. Het roster had geleerd van de zware nederlaag eind vorige week tegen G2 in de finale van de winner’s bracket.

Na de introductie aan het publiek in de Malmö Arena won Rogue de eerste wedstrijd, dankzij een goed gecontroleerde botlane door het duo Kalista-Soraka. Tijdens de early game leed G2 onder het stevige ritme van jungler Malrang. De zorg en inzet van de botlane maakte een einde aan G2, dat volgens ons serieuze kansen liet liggen tijdens de teamfights. Als extraatje behaalde de ADC Comp zijn eerste pentakill van het seizoen.

En de dominantie van de Rogue in de early game werd herhaald in de tweede match, die net zo spannend werd als de eerste. Ondanks een ruime voorsprong in gold behaalde G2 Esports de bovenhand, tijdens een goed onderhandelde teamfight van de mannen van Carlos “Ocelote” Rodrigez. De Samurai’s maakten daar gebruik van, door een doorbraak naar de basis van de tegenstander uit te voeren. Die werd vakkundig tegengehouden door jungler Malrang. G2 kreeg geen tweede kans. Rogue bemachtigde Baron Nashor na het uitschakelen van Jankos en knokte zich naar een eerste match point. Verdiend.

In de eerste minuten van de derde game oefende Rogue opnieuw enorme druk uit. Het ging zelfs zo ver dat het team na vijftien minuten al een voorsprong van 4000 gold verzameld had. In de 17e minuut van de wedstrijd stortte G2 volledig in, tijdens een teamfight dat opnieuw zeer goed werd uitgevoerd door Comp & co. Die laatste brak na 25 minuten spelen door de basis van de tegenstander en haalde voor de derde keer de Nexus van G2 Esports neer.

Laten we eerlijk zijn: we kregen een getransformeerd Rogue te zien, gesterkt door hun overwinning op Fnatic de dag ervoor. G2 was dan wel de favoriet bij het ingaan van deze finale, dan dankzij een veel betere voorbereiding van de B05 konden midlaner Larssen en zijn team dit weekend hun eerste Europese titel binnenhalen. Die zal hen naar de Worlds van 2022 zal sturen als de nummer één van Europa.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top