Marokko, tegenstander van de Rode Duivels op het WK, haalt Hakim Ziyech terug bij selectie

Voetbal | De Marokkaanse nationale ploeg rekent opnieuw op sterspeler Hakim Ziyech. De 29-jarige middenvelder was onder de vorige bondscoach Vahid Halilhodzic uit de gratie gevallen. Onder nieuwe bondscoach Walid Regragui behoort Ziyech opnieuw tot de 31-koppige kern voor de oefeninterlands in Spanje tegen Chili (23 september) en Paraguay (27 september). Marokko is op het WK in Qatar (20 november-18 december) een van de tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase.

Door Belga

Deel dit nieuws

De terugkeer van Ziyech is geen grote verrassing. Sinds Halilhodzic vorige maand opstapte vanwege een verschil in visie met de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) over de voorbereiding op het WK, gonsde het al van de geruchten over een terugkeer van de Chelsea-middenvelder. Twee weken geleden stelde de Marokkaanse bond Walid Regragui aan als nieuwe bondscoach. Hij haalde Ziyech meteen weer bij de selectie.

Halilhodzic botste niet enkel met Ziyech, maar ook met Noussair Mazraoui. Ook de vleugelverdediger, die Ajax afgelopen zomer verruilde voor Bayern München, zit onder Regragui weer bij de selectie. Met de broers Samy en Ryan Mmaee (beiden Ferencvaros), Selim Amallah (Standard) en Ilias Chair (Queens Park Rangers) zitten er ook vier in België geboren spelers in de kern.

Marokko treft de Rode Duivels in Qatar in het tweede groepsduel in poule F, op zondag 27 november (14 uur). Naast België en Marokko zitten ook Kroatië en Canada in dezelfde groep.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top