'See How They Run': een detectiveverhaal uit de jaren 50

Films | Het is woensdag en dat wil zeggen: nieuwe films in de bioscoop! Proximus Pickx groef even door de programmatie en pikte 'See How They Run' eruit. De film neemt je mee in een humoristisch onderzoek door een doorwinterde rechercheur en een jonge agente. Het tweetal moet samenwerken, ondanks dat hun methodes lijnrecht tegenover elkaar staan. Wij vertellen je waarom deze film het bekijken waard is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'See How They Run' neemt je mee naar het Londen van de jaren 50. De plot speelt zich af in een beroemd theater waar een Hollywood-regisseur, die speciaal de oceaan overstak om van een succesvol toneelstuk een film te maken, dood aangetroffen wordt. Een zeer komisch duo wordt belast met het onderzoek: inspecteur Stoppard, die in zijn carrière alles al heeft gezien, en de jonge agente Stalker, die net begint en zich wil bewijzen. 

Samen onderzoeken ze de lijst van verdachten en proberen ze het mysterie rond de misdaad te ontrafelen. Maar waar Stoppard door geen enkel scenario wordt overtuigd, probeert Stalker het verhaal voortdurend te snel af te sluiten. De twee agenten zullen een evenwicht moeten vinden, vooral omdat ze opereren in een omgeving waarin iedereen geheimen heeft. 

Het onderzoek neemt je mee achter de schermen van de glamoureuze, maar vaak ook mysterieuze wereld van het theater. Een wereld waarin iedereen de plaats van anderen wil innemen en alles zal doen om in de schijnwerpers te staan.

Een retro politieonderzoek

'See How They Run' is een film die alle ingrediënten voor succes in zich heeft. Het detectiveverhaal is erg spannend, met een script dat doet denken aan de romans van Agatha Christie. De kijker zal zelf voortdurend proberen om de moord op te lossen door bewijzen te verzamelen en getuigenissen zelf te interpreteren.  

Het feit dat de plot zich afspeelt in de jaren 50, draagt ook bij aan de aantrekkingskracht van de film. Het brengt ons terug naar het tijdperk van detectives, grote onderzoeken en zaken die niet met technologie, maar alleen met de hersens moesten worden opgelost. Tel daar realistische kostuums en decors bij en het lijkt alsof je er zelf middenin zit. 

Ten slotte mogen we ook de cast niet vergeten. De twee speurders worden gespeeld door Sam Rockwell ('The Green Mile') en Saoirse Ronan ('Little Women'). Regisseur Tom George bewerkt deze "whodunit" tot in de perfectie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top