‘Succession’, ‘Ted Lasso’ en ‘Inventing Anna’ zijn topfavorieten voor Emmy Awards 2022

Series | Morgenochtend weten we welke series met de prijzen gaan lopen op de 74ste editie van de Emmy Awards, de jaarlijkse ceremonie die het beste van de Amerikaanse buis lauwert. Dit zijn enkele van de topfavorieten om de hoofdprijzen in de wacht te slepen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beste dramaserie

Als we naar de genomineerden kijken in de categorie beste dramaserie, weten we dat we er een goed jaar op hebben zitten. Zo is het Zuid-Koreaanse fenomeen ‘Squid Game’ als enige niet-Amerikaanse serie genomineerd. Het is overigens de enige niet-Engelstalige reeks die dit jaar tussen de genomineerden prijkt. Ook al kleuren de Emmy Awards gewoonlijk helemaal Amerikaans, om ‘Squid Game’ kon de jury niet heen. Ook het enorme succes van ‘Euphoria’, met een glansrol voor Zendaya, kon niet genegeerd worden, naast het immer populaire ‘Stranger Things’.

Maar een van de grootste kanshebbers op het beeldje is de satirische reeks ‘Succession’, die al maar liefst tien Emmy’s op het palmares heeft. Dit jaar is de serie met 25 stuks de meest genomineerde titel. Er wordt dan ook voorspeld dat het de meest bekroonde reeks van het jaar zal worden. De makers krijgen wel concurrentie van het laatste seizoen van ‘Better Call Saul’, de spin-off van ‘Breaking Bad’, en het laatste seizoen van ‘Ozark’.

Wat de beeldjes voor acteurs in een dramareeks betreft lijkt het bij de vrouwen een tweestrijd te worden tussen Zendaya (‘Euphoria’) en Laura Linney (‘Ozark’). Bij de mannen zijn twee acteurs uit ‘Succession’ genomineerd. We vermoeden dat Brian Cox het in die categorie net zal halen.

Beste komische serie

Vorig jaar was de reeks ‘Ted Lasso’ de grote slokop op de Emmy Awards en opnieuw maakt de serie over een American footballcoach die een Britse voetbalploeg traint kans op twintig beeldjes. De kans bestaat dus dat we een herhaling krijgen van de triomftocht van vorig jaar.

Ook de serie ‘Barry’, waarvan het fel gesmaakte derde seizoen bij ons op Streamz te bekijken is, behoort met veertien nominaties tot de topfavorieten. De gitzwarte komedie over een huurmoordenaar die acteur wil worden wordt steeds ernstiger en donkerder, wat de kansen in deze categorieën zou kunnen schaden, maar dat neemt niet weg dat de puik geacteerde reeks enkele beeldjes zou verdienen.

Bijvoorbeeld in de prijzen voor de beste acteur, al zitten daar ook Steve Martin en Martin Short (‘Only Murders in the Building’) op een beeldje te azen, net als Jason Sudeikis ('Ted Lasso') en Donald Glover (‘Atlanta’). Bij de vrouwen is Quinta Brunson (‘Abbott Elementary’) momenteel de topfavoriet.

Gelimiteerde series

Bij de miniseries is ‘Dopesick’ de kanshebber om met de meeste beeldjes te gaan lopen. Het verhaal speelt zich af in de farma-industrie tijdens het begin van de opiatencrisis. De serie lijkt lijkt in goede papieren te zitten, want concurrentie zoals het nochtans uitstekende ‘The White Lotus’ zal waarschijnlijk iets te lichtvoetig zijn om veel impact te hebben op deze ceremonie.

‘Dopesick’ werd niet genomineerd in de categorie beste hoofdrolspeelster, dus daar zien we de kans schoon voor Julia Garner (‘Inventing Anna’) om de hoofdvogel af te schieten. De opkomende ster, die ook in ‘Ozark’ furore maakte, speelt met verve de rol van de oplichtster die binnendringt in de New Yorkse high society. Ze krijgt echter concurrentie van Lily James die met ‘Pam & Tommy’ wat stof deed opwaaien en Toni Collette, die in ‘The Staircase’ zoals steeds de show stal.

Bij de mannen is Michael Keaton (‘Dopesick’) uiteraard de te kloppen kandidaat. Colin Firth (‘The Staircase’), Oscar Isaac (‘Scenes from a Marriage’) en Andrew Garfield (‘Under the Banner of Heaven’) zitten hem op zijn hielen. In de categorie mannelijke bijrol geven we Murray Bartlett (‘The White Lotus’) dan weer een goede kans.

Ontdek 'Succession', Barry', 'The White Lotus', 'Euphoria' en 'The Staircase' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Ontdek ‘Stranger Things', 'Squid Game', 'Better Call Saul' en 'Inventing Anna' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top