RWDM wederom pas onder stoom in tweede helft (en na achterstand)

Sport | RWDM kon zondagavond haar tweede overwinning van het seizoen boeken. De Brusselaars pakten de drie punten op het veld van SK Deinze nadat ze in de tweede helft een 1-0 achterstand om konden buigen in een 1-2 overwinning. Het was niet voor het eerst dit seizoen dat RWDM op achterstand kwam en dat het in de tweede helft alle zeilen bij moest zetten om toch nog een punt (of meer) uit de brand te slepen.

Meer zelfs... in vier van de vijf duels die RWDM dit seizoen al speelde kwam het op achterstand. Maar drie keer slaagde het er toch nog in om minstens een punt te pakken.

Opvallend daarbij is dat de troepen van Vincent Euvrard vooral in de tweede helft onder stoom lijken te komen. Zes van de zeven gescoorde doelpunten vielen na de rust én al die goals kwamen er nadat de club op achterstand stond (of had gestaan).

Het enige doelpunt dat RWDM in de eerste helft scoorde, leverde meteen een driepunter én een clean sheet op (1-0 tegen Dender EH). In alle andere duels moest de titelkandidaat telkens remonteren na een achterstand.

Enkel bij Club NXT lukte dat niet helemaal. Daar kwam RWDM in de tweede helft nog wel langszij na een 1-0 achterstand, maar werd het uiteindelijk toch nog 2-1 voor de Bruggelingen.