Australiër Will Power wint IndyCar tweede keer

Sport | De 41-jarige Australiër Will Power (Penske) heeft voor de tweede keer in zijn carrière het Amerikaanse IndyCar-kampioenschap gewonnen. In de slotmanche in Monterey (Californië) finishte hij zondag als derde. De Spanjaard Alex Palou (Chip Ganassi), de kampioen van vorig jaar, won de zeventiende en laatste Grand Prix van het seizoen. De Amerikaan Josef Newgarden werd tweede.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de eindstand heeft Power met 560 punten zestien punten voor op zijn teamgenoot Newgarden (544). De Nieuw-Zeelander Scott Dixon (Chip Ganassi) werd met 521 punten derde, Palou met 510 punten vierde.

Power won de IndyCar een eerste keer in 2014. Vier keer werd hij runner-up (2010, 2011, 2012, 2016). Dit seizoen won hij slechts één Grand Prix (Detroit), maar toonde hij zich met negen podiumplaatsen wel koning van de regelmaat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top