Thomas Detry schittert op PGA Championship

Sport | Met een foutloze tweede ronde van 65 slagen heeft Thomas Detry zich van de dertiende naar de derde plaats gegolfd op het PGA Championship golftoernooi (DP World Tour/8 miljoen dollar).

Door Belga

Deel dit nieuws

De 29-jarige Brusselaar zette na een openingsronde van 68 slagen een foutloze tweede ronde neer van 65 slagen en dit na zeven birdies. Met zijn totaalscore van 133 slagen, elf onder par, telt Detry een slag meer dan de Deen Søren Kjeldsen en de Noor Viktor Hovland, die de leiding delen.

"Net als gisteren liep het vooral op de tweede parcourshelft zeer vlot en scoor ik opnieuw vijf birdies," verklaarde Detry na afloop. "Vooral op de vierde hole kom ik met enig geluk goed weg en maak ik nog een birdie. Deze namiddag ga ik wel wat rust nemen om morgen klaar te staan voor de laatste achttien holes. Ik ga proberen om op dezelfde manier verder te spelen. Het komt er vooral op aan om de bal op de fairway te houden."

Thomas Pieters, die met een openingsronde van 69 slagen op een gedeelde 28e plaats stond, moest na een tweede ronde van 71 slagen aanzienlijk terrein prijsgeven. De nummer vijf op het European Tour-klassement zakte naar een 58e plaats, wat net volstond om de cut te halen.

Nicolas Colsaerts, die met eerste ronde van 71 slagen op de 74e plaats stond, deed op dag twee één slag beter. Zo lukte de tweevoudige European Tour-winnaar op zijn twee laatste holes een eagle en een birdie. Met zijn ronde van 70 slagen en een 73e plaats telde hij echter een slag te veel om de cut te halen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top