Drukt Erling Haaland het gaspedaal in tegen ex-club Borussia Dortmund?

Sport | Woensdagavond wordt de tweede speeldag van de UEFA Champions League op gang getrapt. Daarin zullen Manchester City en Borussia Dortmund de degens kruisen in Groep G.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er staan heel wat spannende wedstrijden op het programma van de tweede speeldag in de UEFA Champions League, maar de spannendste is ongetwijfeld die van Manchester City tegen Borussia Dortmund. City kan sinds afgelopen zomer een beroep doen op de diensten van de Erling Haaland, maar voordat deze Noorse superspits de stap naar de Premier League zette, maakte hij nog het mooie weer in de Duitse Bundesliga, bij Borussia Dortmund. Daar speelde hij twee jaar aan de zijde van Thorgan Hazard en Thomas Meunier: twee Rode Duivels die nog steeds in loondienst zijn van de Duitse subtopper. City-coach Pep Guardiola zag Erling Haaland vragen om niet op de rem te staan tegen zijn voormalige ploegmakkers. De Spanjaard heeft zijn zinnen namelijk gezet om de prestigieuze beker met grote oren nadat hij die al meerdere keren aan zich voorbij zag gaan.

Haaland drukte van bij zijn debuut voor Manchester City het gaspedaal stevig in. De Noor heeft in acht wedstrijden al twaalf doelpunten gemaakt en een assist gegeven. Hij scoorde in de Champions League dit seizoen al twee keer en wil tegen zijn ex-ploeg vast nog een paar doelpunten maken. Als Man City Dortmund over de knie weet te leggen, doen ze een goede zaak in hun groep waar ook Sevilla en FC Kopenhagen punten zullen proberen te sprokkelen. Beide ploegen spelen woensdagavond eveneens tegen elkaar.

Woensdagavond staat ook de partij van Real Madrid tegen Red Bull Leipzig op het menu. Bij Real hoopt Eden Hazard opnieuw speelkansen te krijgen nadat hij vorige week een geblesseerde Karim Benzema diende te vervangen. Hazard kweet zich uitstekend van zijn taak want hij maakte een doelpunt en gaf een assist waardoor Real overtuigend won van Celtic Glasgow (0-3). We zijn dan ook benieuwd of Real-coach Carlo Ancelotti opnieuw een beroep zal doen op onze landgenoot.

Celtic, dat vorige week, het onderspit moest delven tegen de Koninklijke trekt richting Polen waar het Oekraïense Shakhtar Donetsk punten zal proberen sprokkelen. De spelers van Paris Saint-Germain zullen woensdag te zien zijn in Israël, waar ze het opnemen tegen Maccabi Haifa. Volgens kenners zullen de sterren uit Parijs geen enkele moeite ondervinden met de Israeli. Juventus zal daarentegen een vette kluif hebben aan Benfica. De Italianen zijn uit op de drie punten, want vorige week verloren ze nog van PSG (2-1). Tot slot zal Chelsea ook moeten terugkomen tegen FC Salzburg na hun schokkende nederlaag bij Dinamo Zagreb, die fataal bleek te zijn voor Thomas Tuchel. In de andere wedstrijd van de groep reizen de Kroaten, de enige leiders, af naar AC Milan.

Tot slot ontvangen de manschappen van Chelsea FC die van het Oostenrijkse FC Salzburg. De Blues moeten hun rug zien te rechten nadat ze vorige week verloren tegen Dinamo Zagreb (1-0). Thomas Tuchel werd ontslagen en de nieuwe coach Graham Potter moet de motor opnieuw aan de praat krijgen. De spelers van Dinamo Zagreb kunnen niet blijven nagenieten van hun overwinning op de Blues want ze moeten woensdagavond alweer vol aan de bak. Deze keer moet AC Milan voor de bijl.

Het programma van de tweede speeldag van de UEFA Champions League met Pickx Sports:

Woensdag 14 september

Volg de Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top