Thiago Motta is opvolger van Sinisa Mihajlovic bij Bologna

Serie A | De voormalige Italiaanse international Thiago Motta (40) wordt de nieuwe coach van FC Bologna. Hij is de opvolger van Sinisa Mihajlovic. Dat heeft Claudio Fenucci, directeur van de Serie A-club, vandaag bekendgemaakt op een persconferentie. Enkel de laatste details over het contract van de in Brazilië geboren Motta moeten nog uitgeklaard worden.

Door Belga

Deel dit nieuws

De voormalige middenvelder, die in zijn spelerscarrière voor onder andere FC Barcelona, Inter Milaan en Paris Saint-Germain aantrad, was tot juni coach van Spezia Calcio. Eerder trainde hij ook Genoa.

Na drie gelijke spelen en twee nederlagen op de eerste vijf speeldagen staat Bologna pas op de 16e plaats in de Serie A. De clubleiding besliste daarop Sinisa Mihajlovic te ontslaan. Mihajlovic was sinds januari 2019 actief als trainer bij de Italiaanse club, waar hij Filippo Inzaghi opvolgde. De Servische trainer werd in 2019 getroffen door leukemie. Hij herstelde na een beenmergtransplantatie en chemokuur maar kreeg in maart dit jaar te maken met een terugval.

Motta wordt een van de komende dagen voorgesteld. Morgen zit beloftecoach Luca Vigiani op de bank tijdens de thuismatch tegen Fiorentina.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top