Chapeau! Dender en Lierse zetten samen 31 Belgen op het wedstrijdblad

Sport | Terwijl er heel wat Belgische profteams overspoeld worden door vaak middelmatige buitenlandse spelers, tonen Dender EH en Lierse dat het ook anders kan. De twee CPL-teams legden vrijdagavond een heel aangenaam, intens én kwalitatief kijkstuk op de mat met maar liefst 31 Belgen op het wedstrijdblad.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beide teams zijn al enkele jaren heuse Belgenbastions en proberen ook bij de profs die filosofie vast te houden. Buitenlandse spelers lijken er enkel in te komen als ze een directe meerwaarde hebben voor de basisploeg en voor het overige proberen zowel Dender als Lierse vooruit te geraken met Belgische spelers.

Geen sinecure (vraag dat maar aan Lierse bij haar terugkeer bij de profs én Dender heden ten dage), maar wel bijzonder bewonderenswaardig. In hun onderlinge duel vertaalde zich dat op het wedstrijdblad in een verhouding van 31 Belgen en vijf buitenlanders.

Directe impact

Van die vijf buitenlanders stonden er vier in de basis. Bij Dender waren dat Nicolas Rajsel en Tiago Cukur (die z'n eerste basisplaats kreeg en meteen een wereldgoal scoorde) terwijl Lierse al enkele weken plezier beleeft aan het duo Leonardo Rocha (topschutter van de reeks) en Serge Tabekou (mede assistenkoning en matchwinnaar tegen Dender). Daarnaast was er bij Dender nog een invallersrol weggelegd voor Jonathan Rowell (die twaalf jaar geleden vanuit Engeland neerstreek in België).

Alle andere plaatsjes op het veld én op de bank waren gereserveerd voor Belgische spelers. In een voetbalwereld waarin heel wat spelers sneller wisselen van ploeg (en land) dan van onderbroek verdient dat toch wel een pluim.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top