Ijzersterke competitiestart van Lierse breekt net geen 1B-records

Challenger Pro League | Na een valse start (4-1 bij Jong Genk) lijkt er de laatste weken geen maat te staan op Lierse. De Kempenaars wonnen intussen al vier duels op een rij en staan na vijf speeldagen trots op kop van de Challenger Pro League. De twaalf op vijftien die de Pallieters al boekten behoort tot de betere starten van 1B en ook de veertien goals die Rocha en co al scoorden zijn nog maar zelden geëvenaard (of overtroffen).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds de competitiehervorming in 2016 slaagde er nog maar één ploeg in om meer dan twaalf punten te puren uit de eerste vijf duels van de competitie. Beerschot debuteerde in 2017-2018 in 1B met 13 op 15 en is daarmee nog steeds de best gestarte ploeg uit de recente 1B-geschiedenis.

Lierse nestelt zich met de huidige 12 op 15 mooi op een tweede plek; die het wel deelt met OH Leuven en Westerlo. Die twee teams stonden in het seizoen 2019-2020 na vijf speeldagen samen op kop met vier zeges in vijf duels.

Daarnaast scoorde Lierse ook al 14x in de vijf eerste competitiewedstrijden. En ook dat is goed voor een gedeelde tweede plaats in de geschiedenisboeken. Seraing scoorde in 2020-2021 één goal meer (15) dankzij een formidabele competitiestart van Mikautadze terwijl OH Leuven in 2017-2018 ook al eens begon met 14 goals in vijf duels.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top