Denderspits doet gooi naar 'doelpunt van het jaar'; Lierse stoomt door met 4e opeenvolgende zege

Sport | Dender EH ging vrijdagavond op zoek naar een eerste zege van het seizoen. De Oost-Vlamingen mochten in eigen huis competitieleider én ploeg-in-vorm Lierse bekampen. Dat leverde een aangenaam kijkstuk op waarbij Dender tot tweemaal toe terugkwam van een achterstand, maar uiteindelijk toch met een 2-3 nederlaag het veld af moest.

Beide teams namen de strijdbijl meteen op vanaf het begin van de match. Dat resulteerde in veel goede wil en veel drang naar voren, maar weinig echt uitgespeelde kansen.

Maar in de laatste tien minuten van de eerste helft ging het plots snel. Pupe scoorde na 36 minuten de 0-1 voor Lierse waarna Cools er vijf minuten later weer 1-1 van maakte. Toch mochten de bezoekers alsnog met een voorsprong de kleedkamers in toen Van Acker vlak voor het rustsignaal een fraaie, collectieve aanval beheerst afwerkte: 1-2.

Na de pauze ging Dender opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en alweer duurde het niet al te lang vooraleer die er kwam. Cukur zette kreeg te veel tijd en ruimte van de meelopende Liersespelers en haalde verwoestend uit: 2-2.

Na de schitterende goal - die straks wel eens kandidaat kan zijn voor 'het doelpunt van het jaar' - moesten beide teams even naar adem happen na een toch wel intense wedstrijd. Maar in het slot kon Lierse toch nog een keertje dodelijk prikken toen Tabekou goed anticipeerde op een vrijschop en het leer tegen de touwen kon knikken: 2-3.

Door deze zege blijft Lierse ook na de vijfde speeldag op kop van het klassement. De Pallieters tellen nu twaalf punten uit vijf duels en wonnen inmiddels al vier wedstrijden op een rij. Dender blijft afgetekend laatste en moet nu hopen dat de teams boven hen niet te veel punten pakken zodat de kloof (psychologisch) nog vlot speelbaar blijft.