Beerschot beleeft frustrerend avondje op 't Kiel; Lommel toont buitenshuis opnieuw killerinstinct

Sport | Lommel heeft alweer toegeslagen op verplaatsing. Dit keer wonnen de Limburgers met 0-2 bij Beerschot; waar de fans bij hun eerste thuismatch van het seizoen heel wat frustraties te verwerken kregen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beerschot mocht voor het eerst sinds lang weer fans ontvangen in het Olympisch Stadion en dat zorgde vooral voor een bepaalde knaldrang op en rond het veld. Die knaldrang vertaalde zich in een sterke start die geen goals, maar wel een rode kaart opleverde toen Rigo iets te enthousiast doorging op de enkels van Martinez.


Beerschot moest even terugschakelen en Lommel kwam meer in de match. Vlak voor de rust resulteerde dat in de 0-1 toen Caue het leer van dichtbij voorbij Lathouwers kon koppen. Een opdoffer van formaat; al hadden de fans op dat moment al even de handen vol met Chadli; die zich op geen al te fraaie manier 'in the picture' zette door alle (negatieve) truken van de foor te gebruiken om alles wat paars was in de gordijnen te jagen. Zo liep hij onder meer naar het Beerschotvak bij de viering van de goal van Caue; wat hem een gele kaart opleverde.

Geen fraaie scènes die een gerespecteerd en gelauwerd man als Steve Bould ongetwijfeld ook niet kon smaken. Chadli mocht aan de rust in de kleedkamer blijven. Talvitie kwam in zijn plek.

Onmondig

Na de pauze speculeerde Lommel wat meer op de counter terwijl Beerschot nogal onmondig op zoek ging naar de gelijkmaker. Die kwam er niet en toen Martinez een achttal minuten voor tijd op wandel ging vanop zijn flank was het boeken toe voor Beerschot. De Costa Ricaan mikte het leer mooi in de verste hoek en deed zo het licht uit in het Olympisch Stadion: 0-2.

Door deze zege wipt Lommel over Beerschot naar de tweede plek in het klassement. De Limburgers pakken 9 op 9 in drie uitduels terwijl ze thuis al 2x de boot in gingen. Beerschot dreigt naar de middenmoot van het klassement te zakken; afhankelijk van de resultaten in de andere duels.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top