Club Brugge reist zonder druk maar niet zonder ambities naar Porto

UEFA Champions League | De tweede ronde van de Champions League begint dinsdag wanneer Club Brugge afreist naar het FC Porto van een zekere Sérgio Conceição. Proximus Pickx geeft je een stand van zaken en overzicht van de te spelen wedstrijden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

FC Porto is zonder twijfel een van de ploegen met de meest gefrustreerde spelers op de eerste dag van de Champions League. Ondanks een zeer goede prestatie bij Atlético Madrid verloren de Dragons in de slotseconden na een krankzinnig einde van de wedstrijd. De mannen van Sérgio Conceição hebben echter geen tijd om te treuzelen, want dinsdag begint de tweede ronde van de competitie al, wanneer ze Club Brugge ontvangen, die samen met Los Colchoneros groep B aanvoert.

Lewandowski keert terug naar Bayern

In tegenstelling tot de Portugezen gooit blauw-zwart hoge ogen in de groepsfase van de Champions League. De Belgen versloegen Bayer 04 Leverkusen met de kleinst mogelijke marge in hun eigen Jan Breydelstadion. De mannen van Carl Hoefkens zijn dus goed begonnen in de competitie, maar ze weten ook dat ze het niveau hoog moeten houden. Met wat minder geluk zouden ze immers hebben verloren van de volhardende Bundesligaclub.

Inter Milaan van zijn kant heeft een slechte openingsdag beleefd tegen Bayern München, een van de bekerfavorieten die met drie punten aan de haal ging. De Italianen moeten zich vanavond op eigen terrein zien te weren tegen het Tsjechische Viktoria Plzen. Later op de dag keert Robert Lewandowski met Barcelona in Groep C terug naar Beieren. Eén ding is al zeker: de welkomst van Bayern en hun fans zal heel warm zijn...

Liverpool staat al onder druk

In groep A, misschien wel een van de meest onvoorspelbare poules omdat de ploegen het meest aan elkaar gewaagd zijn, misschien wel een van de meest onvoorspelbare poules omdat de ploegen het meest aan elkaar gewaagd zijn, zal Liverpool op Anfield alles op alles moeten zetten tegen Ajax. Na de vernederende 4-1 tegen Napoli kunnen ze niet anders. Tegelijkertijd zullen de Napolitanen het opnemen tegen Rangers FC. Die eersten hopen natuurlijk om hun grote overwinning op de Reds over te doen bij de club uit Glasgow.

In groep D, ten slotte, zullen Sporting en Tottenham het in Portugal tegen elkaar opnemen in de strijd om de eerste plaats in de groep. Beide clubs wonnen op de openingsdag en zijn favoriet om de twee tickets voor de achtste finales op te eisen. Ten slotte kruisen Marseille en Eintracht Frankfurt de degens op de Canebière, waar zowel de Franse als de Duitse ploeg hun eerste punten willen pakken.

Speeldag 2 in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 13 september

Woensdag 14 september

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top