De U19 van Club Brugge hoopt opnieuw op succes tegen Porto

Voetbal | Na een overtuigende eerste zege tegen Bayer Leverkusen hoopt de jonge ploeg van Brugge dinsdag in de Youth League op een tweede zege op rij tegen FC Porto.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net als hun voorgangers zijn ook de jongeren van Club Brugge hun Europese campagne op een ideale manier begonnen. Enkele uren voor het eerste elftal wonnen de U19's van Club Brugge woensdag gemakkelijk thuis tegen Bayer 04 Leverkusen met 4-1, op de eerste speeldag van de Youth League groep B.

De Deense middenvelder Zidan Sertdemir opende iets minder dan 20 minuten na aftrap de score voor Leverkusen. Maar blauw-zwart liet deze actie niet blauw-blauw: de 17-jarige Jorne Spileers maakte al gauw gelijk. Club nam vervolgens de leiding dankzij Romeo Vermant na een pass van Chemsdine Talbi. Kort daarna greep Talbi zijn kans en zorgde hij voor de 3-1 op een zuchtje van de rust. Na de pauze diende Keano Vanrafelghem de finale vernedering toe aan onze oosterburen met 4-1.

Een hachelijke reis

De spelers van Nicky Hayen hebben dankzij deze overwinning de leiding van hun groep genomen en willen het minstens zo goed doen als vorig seizoen, toen ze erin slaagden een mooie 11 uit 18 te halen. Maar Brugge staat nu voor een zware reis naar Porto, dat vorige week nipt verloor van Atletico Madrid.

Het is de tweede keer dat blauw-zwart tegenover de winnaars van 2018-2019 staat, die overigens vorig seizoen niet verder kwamen dan de eerste ronde. In 2016 troffen de twee teams elkaar al in de groepsfase. De Bruggelingen verloren toen thuis met 0-2 en wonnen daarna in Portugal (1-3). De vraag op ieders lippen: kan de nieuwe generatie van Brugge dinsdagnamiddag hetzelfde doen?

Volg de UEFA Youth League-campagne van Club Brugge U19, inclusief de wedstrijd in en tegen FC Porto op dinsdag 13 september vanaf 12u55 uur op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top