European Masters: Frankrijk draait op volle toeren in groepsfase

Nieuws | Frankrijk heeft opnieuw een goede prestatie geleverd in de groepsfase van de European Masters. Maar liefst vier Franse teams kwalificeerden zich voor de play-offs. LDLC OL, Team BDS Academy en Gameward eindigden bovenaan in hun groepen, terwijl Vitality.Bee de tweede plaats behaalde in groep A.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Frankrijk blijft de competitie domineren tussen de verschillende regio’s van het Europese League of Legends-circuit. Na een voorjaarseditie van de European Masters waar drie van de vier halve finalisten Franse teams waren, hebben de teams uit Frankrijk een nog indrukwekkender prestatie geleverd. Van de acht kwartfinalisten van deze editie is de helft afkomstig uit de LFL, de Franse League of Legends-competitie.

In groep A maakte Vitality.Bee een uitzondering op de regel van seed 1, door op de tweede plaats te eindigen in hun groep. Een respectabele prestatie, maar een die het team zeker naar een van hun landgenoten zal sturen. Die eindigden allemaal op pole position in hun groep. Het zijn de Unicorns Of Love Sexy Edition, seizoen- en play-offkampioenen van de Prime League – de Duitse competitie – die de eerste plaats veiligstelden.

Groep B bestond uit de de onstopbare LDLC OL, back-to-back kampioen van de LFL. Na een perfect seizoen in hun binnenlandse competitie sloten de mannen van Exakick deze eerste fase af met slechts één kleine nederlaag, tegen X7 Esports. Zij namen de tweede plaats in de groep in. Ter herinnering, X7 werd uitgeschakeld in de kwartfinales van de lente-editie met een vernietigende 3-0 nederlaag tegen… LDLC.

Alle resultaten van de groepsfase – © European Masters

Team BDS Academy eindigde in de groepsfase ook op de eerste plaats. Opmerkelijk is dat de ploeg in deze eerste etappe geen enkele nederlaag incasseerde. Team Heretics, dat volgend seizoen een team in de LEC zal opstellen, volgde op de voet met een 5-1 resultaat.

Zoals hierboven vermeld, werd Groep D ook gekenmerkt door de prestaties van Frankrijk. Gameward sloot ook deze etappe op perfecte wijze af. Vlak daarachter veroverde het IJslandse team Dusty Esports de tweede plaats.

De bracket van de play-offs – © European Masters

De kwartfinales vinden plaats op 15, 16, 17 en 18 september, dit keer in een Bo3-format. De grote finale vindt plaats op 25 september, een paar dagen voor de opening van de Worlds van 2022.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top