Deze nieuwe releases zijn deze week in de bioscoop te zien

Films | Een drama, een thriller en een fantasy wachten deze week, meer bepaald vanaf woensdag 14 september, op je in de bioscoop! Zoals elke week heeft Proximus Pickx het programma voor je doorgenomen en de films geselecteerd die je zeker niet mag missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Three Thousand Years of Longing

Heb je je ooit afgevraagd wat je zou doen met drie wensen van een magische geest? Met dit dilemma, dat de grootste verhalen en legenden waardig is, worden juist de protagonisten van de film ‘Three Thousand Years of Longing' geconfronteerd. Het begint allemaal met Alithea Binnie (Tilda Swinton), een eenzame en strenge Britse vrouw. Een reis naar Istanboel ontwricht haar leven. Op een kleine markt komt ze een vreemde lamp tegen die ze probeert schoon te maken en als souvenir mee terug naar huis te nemen. Maar na het schoonmaken komt er een geest uit de lamp die, zoals de legende het wil, haar aanbiedt om drie van haar wensen te vervullen. In plaats van haar stoutste wensen te vervullen, vraagt Alithea de Djinn echter naar de wensen die hij in het verleden heeft vervuld. Het magische wezen neemt Alithea vervolgens mee naar zijn vroegere heldendaden, een reis door de tijd en verhalen, het ene nog ongelooflijker dan het andere. Zullen deze herinneringen ook Alithea uiteindelijk overhalen een beroep te doen op de geest zodat ze eindelijk van haar vrijheid kan genieten? Want ze weet maar al te goed: elke wens heeft een prijs...



Revoir Paris

Het drama ‘Revoir Paris’ is een bijzonder ontroerend verhaal over het leven na een aanslag. Als Mia aan het lunchen is in een Parijse brasserie wordt ze het slachtoffer van een terroristische aanslag. Door de schok is ze haar geheugen grotendeels kwijt en kan ze zich de gebeurtenis alleen nog maar in flarden herinneren. Desondanks achtervolgen deze paar beelden haar en slaagt ze er zelfs drie maanden later niet in om gewoon verder te gaan met haar leven. Ze besluit de feiten onder ogen te zien om haar herinneringen te reconstrueren. Ze gaat naar de site, ontmoet andere overlevenden... Beetje bij beetje legt ze de stukjes van de puzzel van deze traumatische gebeurtenis in elkaar en gaat ze verder met haar rouw, met de hoop een mogelijk geluk terug te vinden. De hoofdrol in ‘Revoir Paris’ wordt vertolkt door een steeds overtuigender Virginie Efira, de Frans-Belgische actrice die we kennen van onder meer ‘Benedetta’. Een harde film die een echo is van de aanslagen die plaatsvonden in Parijs in november 2015. Het verhaal brengt een oprecht eerbetoon aan de slachtoffers en dompelt ons ook onder in hun traumatische ervaring.



Speak No Evil

Heb je ooit vrienden gemaakt op vakantie? Dat is wat er gebeurt met de families in deze film, wier paden elkaar kruisen tijdens een vakantie in Toscane. De eerste familie is een Deense, de tweede een Nederlandse. Het klikt zo goed tussen hen dat ze besluiten een reünie te organiseren nadat hun vakantie voorbij is. Ze ontmoeten elkaar in een mooi huisje in het bos. Maar helaas verloopt niet alles volgens plan... Een van de twee families blijkt totaal anders te zijn dan tijdens hun gezamenlijke vakantie en gedraagt zich nogal vreemd. Hoe zullen de genodigden erin slagen om uit deze gevaarlijke situatie te geraken? En hoe ver kunnen de gastheren gaan met hun geweld en het creëren van onrust? De thriller 'Speak No Evil' dompelt je onder in een gespannen situatie en bewijst eens te meer de kracht van de Deense cinema in het horrorgenre en het spelen met verwachtingspatronen.



Moonage Daydream

Deze week is in de bioscoop ook een nieuwe documentaire te zien, gewijd aan de immense artiest die David Bowie was. ‘Moonage Daydream', de titel van een van Bowie's bekendste liedjes, is de eerste film ooit gemaakt met de steun van Bowie's familie en vrienden. Brett Morgen kreeg toegang tot hun nooit eerder vertoonde privé-archief over het leven van het idool, bestaande uit duizenden items, waaronder zeldzame opnames en notitieboekjes van Bowie over zijn leven. Het resultaat? Een documentaire die ons meeneemt in zijn intimiteit, maar ook en vooral in zijn uniek en caleidoscopisch universum. Meer dan een muzikale film is 'Moonage Daydream' een echte reis in de ruimte zoals die gecreëerd werd door de artiest, die we kenden als Ziggy, dat vreemde personage dat ook van elders kwam.



Soy Libre

‘Soy Libre' is een bijzonder ontroerende Frans-Belgische documentaire. Daarin volgt Laure Portier het dagelijkse leven van haar jongere broer, Arnaud. Hij groeide op en woont nog steeds in een woonwijk waar hij zich opgesloten voelt, zowel binnen vier muren als in de clichés die hem reduceren tot een achterbuurtdelinquent. Voor de documentaire volgde Laure haar broer gedurende meer dan een decennium en stelt ze hem vragen, juist om de clichés te doorbreken en om zijn enige verlangen in het leven te illustreren: vrij zijn. Het is een zoektocht die de filmmaakster deelt en die zij op haar beurt tracht te temmen door middel van de filmkunst. De camera dient als kompas voor deze twee zielen die op zoek zijn naar zichzelf en meer dan wat ook willen ontsnappen aan het determinisme. Arnaud en Laure lijken op zoveel andere jonge mensen die ook dromen koesteren, maar ook botsen op ontgoochelingen. Een universeel aspect dat 'Soy Libre' tot een ontroerend manifest maakt waarmee velen zich kunnen identificeren om zo ook verdoemde jongeren in de marge beter te begrijpen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top