BLAST zal in 2023 een Major in Frankrijk organiseren

Esports | Volgens verschillende bronnen werd het bedrijf BLAST geselecteerd om de eerste Major van 2023 in Frankrijk te organiseren. Het evenement gaat door van 8 tot 23 mei en zal hoogstwaarschijnlijk in de hoofdstad Parijs plaatsvinden. Het zou de eerste keer zijn dat een Major op Frans grondgebied zal doorgaan.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Terwijl de volgende Counter-Strike Major in november zal plaatsvinden in Rio, weten we al iets meer over het eerste grote evenement van 2023. Volgens de informatie van Luis Mira, journalist bij Dexerto, liggen zowel de bestemming als de organisator van die Major reeds vast.

Volgens zijn informatie, die inmiddels is bevestigd door betrouwbare sites als HLTV, zal de eerste Major van 2023 worden georganiseerd door onze Franse buren. Hoewel de precieze locatie nog niet zeker is, overweegt de organisator om het toernooi in de hoofdstad Parijs te organiseren.

Het is een nationale primeur voor Frankrijk, dat nog nooit een toernooi van deze omvang op zijn grondgebied heeft georganiseerd. Het zou ook de terugkeer van de Majors naar ons continent betekenen, na de editie die afgelopen mei in België werd gehouden en de verhuis van het evenement naar Brazilië.

BLAST zal de organisatie op zich nemen. Het bedrijf is een gevestigde waarde in het competitieve CS:GO-landschap, maar heeft nog nooit de taak op zich genomen om een Major te organiseren. Het leidt momenteel het BLAST: Premier-circuit in goede banen, dat al snel een referentie in de sector is geworden, met name dankzij de gerenommeerde visuele productie tijdens de LAN-wedstrijden. De finale van dat circuit zal van 14 tot 18 december in Abu Dhabi doorgaan.

De Spring Finals van het BLAST-circuit – © BLAST Premier

De organisatie van zo’n evenement in West-Europa is niet verrassend. Het spel is opnieuw enorm populair in onze streken en de Franse scene is een van de meest ontwikkelde op het continent. Hoewel BLAST heeft geweigerd commentaar te geven, zouden we in de komende weken of maanden meer te weten moeten komen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top