Elton John zingt tijdens concert in Toronto voor Britse koningin

Muziek | De Britse popster Sir Elton John heeft koningin Elizabeth II op een concert in de Canadese stad Toronto voor haar "inspirerende aanwezigheid" in zijn leven gehuldigd en aansluitend een van zijn grootste hits voor haar gezongen. De poplegende onderbrak zijn show donderdag in het Rogers Centre voor tienduizenden fans nadat de dood van de vorstin bekend was geworden.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Met gratie, waardigheid en oprechte hartelijkheid heeft ze het land door enkele van onze grootste en donkerste momenten geleid", zei Elton John, die nauwe banden met het koningshuis onderhoudt en zich 'Sir' mag noemen sinds de Queen hem in 1998 tot ridder sloeg. Elizabeth II was ook staatshoofd van Canada.

De popster is tevreden dat de koningin nu "in vrede" rust. Ze heeft het land lange tijd gediend en hard gewerkt. "We vieren haar leven vanavond met muziek", riep Elton John (75) tot de juichende menigte, waarna hij zijn hit "Don't Let the Sun Go Down on Me" inzette. De zanger en pianist trad in 1997 op de uitvaart van prinses Diana op en zorgde toen voor een pakkend moment met een bewerking van zijn ballade "Candle In The Wind".

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top