'Cobra Kai' seizoen 5: het is nog lang niet voorbij

Series | ‘Cobra Kai’, de succesreeks op Netflix die het verhaal van de ‘Karate Kid’-filmfranchise verderzet, is vandaag terug met een vijfde seizoen. Daarin duikt een nieuw personage op dat het voor Johnny en Daniel knap lastig kan maken. En volgens acteur Ralph Macchio zou er nog veel meer op til zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De serie ‘Cobra Kai’ zette de hele ‘Karate Kid’-franchise in een nieuw daglicht. Johnny Lawrence was niet langer een meedogenloze pestkop, maar wel een uitzichtloze loser wiens vriendin afgesnoept was door Danny LaRusso. Die laatste was op zijn beurt niet meer de eeuwige goedzak, maar wel een ietwat slijmerige autoverkoper die de rivaliteit uit het verleden maar niet kon loslaten. Samen met de introductie van een ruime cast aan jonge karaterekruten die moesten kiezen tussen de agressieve stijl van Johnny en de zen van Danny – waardoor uiteraard nieuwe rivaliteiten en conflicten ontstonden – hadden de makers een succesrecept in handen.

Seizoen na seizoen hoopten nostalgische kijkers vooral dat Johnny en Danny eindelijk hun geschillen opzij zouden kunnen zetten en samenwerken om de échte antagonisten – Kreese en Terry Silver – te bestrijden. In de eerste drie seizoenen werd gehint naar zo’n samenwerking en in het vierde sloegen ze eindelijk de handen echt in elkaar. Echt vlot ging die samenwerking echter niet, en het ziet ernaar uit dat ze in het vijfde seizoen weer grotendeels hun eigen weg zullen zoeken.

Nieuwe trukendoos

In het vijfde seizoen moet nog steeds afgerekend worden met Terry Silver, de bad guy uit ‘Karate Kid III’ die na het vierde seizoen de dojo Cobra Kai leidt. Maar eerst zijn er andere eitjes te pellen. Vader en zoon Johnny en Robby vertrekken op een roadtrip naar Mexico op zoek naar Miguel, die op zoek is naar zijn biologische vader. De kans dat die toevallig ook een karatewonder blijkt te zijn, lijkt ons reëel. Er is namelijk al aangekondigd dat Mike Barnes, ook een bekend gezicht uit ‘Karate Kid III’, zijn opwachting maakt.

Naast Mike Barnes komt ook Da-Eun bij de cast, gespeeld door Alicia Hannah-Kim. Zij zou volgens de geruchtenmolen de rechterhand zijn van Terry, die zijn studenten mee zal helpen trainen. Dat betekent dat ze bij de volgende confrontatie wel eens een paar nieuwe moves in de trukendoos zouden kunnen hebben.

Nog meer?

Niet alleen laat het vijfde seizoen nog ruim genoeg plotdraadjes hangen om er nog een seizoen aan te breien. Ralph Macchio (Danny) hintte in een interview met ComicBook.com ook dat er genoeg ideeën zijn voor een spin-off. Een spin-off over de jonge personages, een prequel voor de ‘Karate Kid’-films of – onze favoriet – een origin story over Mr. Miyagi zouden allemaal tot de mogelijkheden behoren, aldus de acteur. Dat belooft!

Ontdek seizoen 5 van ‘Cobra Kai’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top