Knaldrang bij Beerschot voor eerste thuismatch mét publiek

Sport | Beerschot VA speelt vrijdagavond haar derde thuismatch van het seizoen. Na SK Beveren en Lierse is het nu de beurt aan Lommel SK om de verplaatsing naar het Kiel te maken. Toch kunnen de fans van Beerschot nu pas voor het eerst dit seizoen hun troepen aanmoedigen in hun vertrouwde setting.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zoals reeds geweten moest Beerschot de vorige twee thuisduels namelijk achter gesloten deuren afwerken nadat de club (en de fans) veroordeeld werden voor supportersgeweld op het veld van Union (vorig seizoen).

Beerschot had voor de bekendmaking van de kalender gevraagd om het in de eerste twee thuisduels op te mogen nemen tegen beloftenteams, maar kreeg als antwoord de topaffiches tegen Beveren en Lierse op de eerste twee (thuis)speeldagen.

De knaldrang bij de fans is dan ook groot om er bij de derde thuismatch van het seizoen een heus feestje van te maken. Donderdag waren er al meer dan 6000 zitjes verkocht. Coach Andreas Wieland hoopt dan ook dat de symbiose tussen team en fans straks voor een soort van knaldrang zal zorgen. “Ik ben er zeker van dat onze fans ons nog extra energie zullen geven vrijdagavond", vertelt hij op de officiële website van de club. "Ik ben er ook van overtuigd dat we bijvoorbeeld tegen Lierse niet verliezen met publiek. Onze supporters kunnen straks mee voor de overwinning zorgen.”

Indrukwekkend Lommel

De extra stimulans van de fans zal allicht nodig zijn, want Lommel SK verloor nog geen punt op verplaatsing terwijl het ook al 7x scoorde in de uitduels (1-4 op Dender en 0-3 bij Jong Genk). Beerschot was daarentegen nog niet echt overtuigend in het eigen Olympisch Stadion. Beveren werd nog met 1-0 opzij gezet na geen al te beste partij en tegen Lierse werd er met 2-3 verloren.

Voor de match van vanavond kan Wieland wel rekenen op zijn twee nieuwe spitsen Petkevicius en Thorisson terwijl ook Van den Bergh weer van de partij is na zijn schorsing. Bij Lommel zijn centrumverdedigers Neven en Tolinsson nog steeds out, terwijl ook Lemoine sukkelt met een blessure. Hij is onzeker. Ook Metinho en Kabongo zijn er nog altijd niet bij. Nieuwkomer Yeboah is nog niet speelgerechtigd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top