Jonas Geirnaert boven na een week van 'De Allerslimste Mens Ter Wereld'

Films | Confetti ende trompetgeschal! 'De Slimste Mens Ter Wereld' viert een jubileum! Tien weken lang komen de beste, vinnigste, tweelobbigste en vooral slimste bekende breinen van de afgelopen seizoenen terug om uit te vechten wie nu de Allerslimste is. Proximus Pickx keek deze - zoals elke - week, voor zij die dat niet konden. Zo nobel zijn we dan wel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat zagen we dan deze week? Jonas Geirnaert begon en eindigde in de rechterstoel en is nu al zeker van de finaleweken. Zijn twee medestarters Jeroom en Ella Leyers waren al uitgespeeld tegen woensdag en werden respectievelijk vervangen door Gert Verhulst en Delphine Lecompte. Die laatste won meteen haar aflevering, wat betekende dat Verhulst na zijn tweede aflevering mocht gaan douchen. Wenkbrauwkampioen Boris Van Severen mocht donderdag in de extra tijd het veld op maar geraakte niet voorbij Lecompte. Douchen met Gert.

Die laatste weet wat tv maken is, hoe hij overkomt en wordt zo grappig. Zijn stijl: droog, meedogenloos, cynisch. Zijn kennis, enorm. Goed ook dat hij af en toe door de overvloed aan moppen over zijn overvloed aan geld en werknemer-bedpartners uit zijn rol gemept werd en oprecht lachte. “Ah hij is toch een gewone mens, ondanks alles”, dachten we.

Delphine Lecompte was ook van de partij en zal opnieuw voor tweespalt zorgen in veel huiskamers. Veel weten, maar enorm onzeker overkomen. Haar frêle en breekbare zelf afwisselen met schunnige vragen naar dickpics. Jeroom vloog eruit nog voor Delphine in the picture kwam, in de eerste aflevering. Dat vrouwlief Elodie Ouedraogo vanuit de jury hem tot vijf keer toe terug kon pakken voor al zijn moppen over haar in het verleden, zat daar mogelijk voor iets tussen.

Ten slotte merken we bij Erik een nieuwe fascinatie over vechten. In drie afleveringen vroeg hij de kandidaten naar hun vechtverleden. Leerzaam is het alleszins: de meesten hadden het nog nooit gedaan, Gert Verhulst was al eens gaan lopen en voor Delphine geldt het “als het moet, dan moet het”-principe. Dan weten we dat ook weer. 

De moeilijkste vraag

Die konden we meteen terugvinden in de eerste aflevering. Dat Ella Leyers feilloos de hoofdstad van Kirgizië kon vertellen, had haar eigenlijk al tien punten moeten opleveren maar leek haar haar appartement te gaan kosten. Gelukkig voor haar was het doorgestoken kaart, Billie Leyers had na een weddenschap Erik ingeschakeld om haar zus een loer te draaien.

Voor de nieuwsgierigen: de hoofdstad van Kirgizië is Bishkek.

De sterkste kandidaat 

We doen onszelf wat aan met dit segment. De Allerslimste Mens brengt alle bollebozen-bv’s samen en die maken het ons nu moeilijk. Het eerlijkst is dat we Jonas Geirnaert hier eruit lichten, de enige die aan de week begon én hem kon afsluiten. Tenzij met zijn humor, is Jonas een onopvallend persoon maar onder zijn schedelpan gaat veel kennis schuil. Vaak doodgemoedereerd vulde hij cruciaal aan, of stofzuigde (pijpte in Nederlandse straattaal volgens Erik) hij alle antwoorden op. Klasse. Wel ook hier een shoutout naar Gert Verhulst die in de buurt kwam.

Bekijk 'De Allerslimste Mens Ter Wereld’ van maandag tot donderdag om 21 uur op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top