Michy Batshuayi en Arthur Theate winnen en scoren Europees voor Fenerbahçe en Rennes

UEFA Europa League | Op de eerste speeldag van de groepsfase van de Europa League hebben Rode Duivels Arthur Theate en Michy Batshuayi zich donderdag beslissend getoond voor hun teams, respectievelijk Rennes en Fenerbahçe.

Door Belga

Deel dit nieuws

In groep B won Rennes op verplaatsing met 1-2 van AEK Larnaca. Nieuwkomer Arthur Theate opende met een prachtig afstandschot de score voor Rennes (29'), maar Larnaca maakte snel gelijk via Oier (33'). In de toegevoegde tijd scoorde Assignon het winnende doelpunt voor Rennes (94'). Theate speelde heel de partij.

In dezelfde groep maakte Michy Batshuayi een opmerkelijk debuut voor Fenerbahçe. "Batsman" mocht opdraven in de 64e minuut in de wedstrijd thuis tegen Dynamo Kiev. In de slotminuten maakte de Rode Duivel met een knal van dichtbij hoog in doel de winnende treffer. Gustavo Henrique had de score geopend voor de Turken (35'), maar de Oekrainers waren teruggekomen via Tsygankov (64e). Rennes en Fenerbahçe staan uiteraard met ieder drie punten aan de leiding in groep B.

In groep A speelde Albert Sambi Lokonga de volledige wedstrijd voor Arsenal op bezoek bij Zurich. De Gunners wonnen met 1-2 dankzij doelpunten van Marquinhos (16') en een winnende van Nketiah (62'). Kryeziu had net voor rust gescoord voor Zurich op penalty (44'). De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van Koningin Elizabeth II.

PSV speelde in de andere wedstrijd van groep A 1-1 gelijk tegen het Noorse Bodo/Glimt. Gronbaek bracht de Scandinaviërs op voorsprong (44'), maar Gakpo kon de weegschaal in balans brengen (63', 1-1). Yorbe Vertessen, terug uit blessure, stond de eerste 62 minuten op het veld. Johan Bakayoko bleef op de bank.

Arsenal, ook sterk bezig in de Premier League staat op kop in Groep A met drie punten, PSV en Bodo/Glim volgen met 1 punt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top