De dubbele betekenis van Lady Gaga’s ‘Hold My Hand’ in ‘Top Gun: Maverick’

Films |

Net zoals bij de eerste Top Gun-films speelt de muziek in Maverick een essentiële rol in het succes van de film. Proximus Pickx legt u uit waarom ‘Hold My Hand’ zo belangrijk was voor Lady Gaga.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Meer dan drie maanden nadat hij uitkwam, is ‘Top Gun: Maverick’ nog steeds hoge toppen aan het scheren. Wanneer we deze woorden op ons scherm toveren, bracht de film al 701,8 miljoen euro in het la’tje in de VS en Canada, en 740,4 miljoen in de rest van de wereld. Alles samen dus zo’n 1,442 miljard dollar.

Het is niet onlogisch dan dat het op 17 juni 2022 de meest winstgevende werd in de carrière Tom Cruise, nadat het in de hele wereld zo’n 800 miljoen bij elkaar had geraapt. In de VS is het vijfde meest winstgevende film ooit. Temidden de vloedgolf kijkt Proximus Pickx naar de muziek van het kassucces.

Highway to the danger zone

Dankzij de release van de originele Top Gun in 1986 werd Tom Cruise verheven tot ster, maar hij was niet het enige dat bleef hangen. Ook de muziek in de film – denk aan ‘Danger Zone’ van Kenny Loggins, ‘Take My Breath Away’ van Berlin en ‘You’ve Lost That Lovin’ Feeling’ van de Righteous Brothers – zijn echte blijvers gebleken, onlosmakelijk verbonden met de film.

 
 

 

Het was daarom voor het vervolg cruciaal dat het nummer van Lady Gaga perfect zou zijn. Het nummer heeft een dubbele betekenis, zoals ook de hoofdcomponist van de film toegaf. Het nummer is van de hand van Lady Gaga, werd mee gecomponeerd door Harold Faltermeyer en Hans Zimmer en kende Lorne Balfe als producer. De melodie werd meerdere keren hergebruikt doorheen de film. Enerzijds is de song duidelijk romantisch getint maar het wijst ook naar de passie voor vliegen en de liefde voor het vak die de piloten hebben.

 


Jarenlang werd er geschaafd aan het nummer, om het perfect te krijgen. Dat legde Lady Gaga onlangs uit op haar Instagram. Wanneer Tom Cruise voor het eerst luisterde naar het nummer, zou hij meteen verzekerd geweest zijn dat het van hetzelfde niveau was als de songs van de originele film. Sindsdien zijn de twee vrienden geworden en is Tom Cruise zelfs al gespot op een optreden van de zangeres.Het fenomeen 'Top Gun: Maverick' beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top