Club Brugge hoopt op nieuw Champions League-succes op bezoek bij FC Porto

Sport | De UEFA Champions League is terug voor speeldag nummer twee in de groepsfase. Na de knappe 1-0-thuiszege tegen Bayer Leverkusen staat Club Brugge voor zijn eerste verplaatsing met bestemming Porto.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de droomstart in het eigen Jan Breydel-stadion tegen Bayer Leverkusen hoopt Club Brugge nu de goede lijn door te trekken tegen FC Porto. Al wordt het een heel andere klus dan tegen de Duitsers. Gesteund door de fans in het Estádio do Dragão zal Porto revanche willen nemen voor het puntenverlies op de openingsspeeldag tegen Atlético Madrid. Pas in de slotseconden zag Porto een puntendeling door de vingers glippen. In tussentijd bekampt Leverkusen in eigen huis Atlético Madrid.

Terugkeer Lewandowski richting Beieren

Dé topper van speeldag twee wordt het treffen tussen Bayern München en FC Barcelona, wat zich vertaalt in een terugkeer van Robert Lewandowski naar de ploeg waar hij op acht jaar tijd vele successen heeft geboekt. Zowel Barcelona als Bayern wisten op de openingsspeeldag te overtuigen, waardoor we een leuk duel mogen verwachten. Lewandowski wist alvast tegen Viktoria Plzen een hattrick te scoren. Wat kan hij straks bij zijn terugkeer naar de Allianz Arena?

Liverpool van zijn kant heeft wat goed te maken in Poule A, nadat The Reds met de billen bloot gingen tegen Napoli. Liverpool ontvangt op speeldag twee Ajax. De Amsterdammers wisten te overtuigen tegen Rangers FC, dat op zijn beurt wat goed wil maken tegen de bezoekers uit Napels.

Hazard vervangt geblesseerdde Benzema?

Kijkend naar het woensdagblok staan er ook enkele interessante affiches op het programma. In Poule D ontvangt het Manchester City van Kevin De Bruyne het Dortmund van Thorgan Hazard en Thomas Meunier. Ook bij Real Madrid mogen we weer hopen op Rode Duivels in actie. Naast Thibaut Courtois wordt het uitkijken naar Eden Hazard, auteur van een doelpunt en een assist tegen Celtic. Tegen RB Leipzig zou het vreemd zijn moest hij geen speelminuten krijgen, vermits Karim Benzema geblesseerd is.

PSG boekte op de openingsspeeldag een zege tegen Juventus. Maccabi Haifa uit Israël zou in principe een hapklaar brokje moeten zijn voor de Parijzenaars. Juve van zijn kant zal tegen Benfica in eigen huis uit zijn pijp moeten komen. Ook Chelsea heeft wat goed te maken na een opmerkelijk verlies tegen Dinamo Zagreb. Chelsea, waar Thomas Tuchel zijn C4 kreeg na het verlies tegen de Kroaten, krijgt RB Salzburg over de vloer.

Speeldag 2 in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 13 september

Woensdag 14 september

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top