Cleveland maakt een grote sprong voorwaarts met de aanwerving van Donovan Mitchell

Basketbal | Cleveland heeft een belangrijke zet gedaan door All-Star Donovan Mitchell naar het team te lokken in de aanloop naar het komende seizoen. Dankzij deze aanwerving kunnen de Cavaliers op zijn minst de play-offs halen na een paar jaar in het slop te hebben gezeten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de passage van LeBron James bij Cleveland tussen 2014 en 2018 (waar de ploeg vier NBA Finals en een titel in de wacht sleepte), zijn de prestaties van de Cavaliers gekelderd. Maar tegelijkertijd is Koby Altman, de general manager van de franchise, achter de schermen actief geweest en heeft hij stukje bij beetje zijn team vernieuwd. Dankzij zijn werk kan vandaag een jong, getalenteerd en ervaren team uit de startblokken schieten. Vooral door Donovan Mitchell binnen te halen, heeft de franchise een grote stap voorwaarts gezet.

Intelligent

Na het vertrek van James in 2018 was het niet makkelijk om vrije sterren aan te trekken, dus moesten de Cavaliers hun plan trekken via de draft. Met Darius Garland, de vijfde keuze van de 2019 Draft en Evan Mobley, de derde keuze van de 2021 Draft, kunnen we gerust zeggen dat de Cavaliers geen fout hebben gemaakt, want beide spelers hebben nu al een belangrijke rol in het vernieuwde team. Ook Isaac Okoro is het vermelden waard. Hij heeft nog geen hoge ogen kunnen gooien, maar kan als reservespeler zeker een belangrijke rol spelen.

Verder heeft Koby Altman een aantal slimme transfers gedaan door zich te mengen in de transfer van Harden naar de Nets door de jonge spil Jarrett Allen op te pikken. Hetzelfde gebeurde een paar maanden geleden met Caris LeVert. De laatste grote zet vorige week, was de komst van Donovan Mitchell van Utah Jazz tegen drie onbeschermde eerste ronde draft picks, evenals de komst van Collin Sexton, Lauri Markkanen en rookie Ochai Agbaji. Het lijkt misschien alsof de Cavaliers veel hooi op hun vork nemen, maar om weer aan de top van het klassement te komen, is het noodzakelijk om ook bij de aanwervingen ambitie te tonen.

En nu?

Met een opstelling van drie All-Stars waarvan de oudste 25 jaar oud is, kan het team al beginnen te dromen van grootse prestaties. Het is vooral uitkijken naar de spelerscombinatie Garland-Mitchell, die ongetwijfeld door andere franchises met argusogen bekeken zullen worden. Mobley en Allen zullen op hun beurt het beste van zichzelf laten zien bij de vrijeworplijn. Als trainer John-Blair Bickerstaff zijn troepen voldoende kan motiveren, liggen de play-offs in het bereik, iets wat ze niet meer hebben gedaan sinds 2018 met een zekere LeBron James.

Over de King gesproken: er gaan geruchten dat hij in 2024 naar Cleveland zal terugkeren. Zijn contract loopt die zomer af, waardoor hij zich kan aansluiten bij de franchise die zijn zoon Bronny zal opstellen...

Volg de beste wedstrijden van de NBA het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top