Ajax heeft geen kind aan Rangers, Sporting Lissabon zet Frankfurt opzij

UEFA Champions League | Ajax heeft woensdagavond zijn Champions League-campagne op gang getrapt met een vlotte overwinning. Op de openingsspeeldag in groep A ging het in de eigen Johan Cruijff ArenA met 4-0 voorbij het Schotse Rangers FC, dat eerder Union en PSV uitschakelde in de barragewedstrijden.

Door Belga

Deel dit nieuws

Edson Alvarez (17.) opende de score op hoekschop. Met een afgeweken schot bezorgde Steven Berghuis (32.) Ajax rond het halfuur de dubbele voorsprong. Een minuut later stond ook de 3-0 op het bord. Mohammed Kudus (33.) zette zich goed door en schoot de bal snoeihaard in de winkelhaak van het Schotse doel. Steven Bergwijn (80.) bezorgde de Amsterdammers een ruime 4-0 overwinning, maar blesseerde zich wel bij zijn doelpunt.


In groep D won Sporting Lissabon met 3-0 van Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt. Na een doelpuntloze eerste helft, telden de Portugezen hun tegenstander rond het uur uit met twee snelle doelpunten. De 23-jarige Engelsman Marcus Edwards (65.) tekende voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. Barcelona-huurling Francisco Trincao (67.) verdubbelde de score met een droge knal in de verste hoek. Nuno Santos (82.) zorgde in het slot van de wedstrijd voor de 3-0 eindstand.

In groep B opent Club Brugge om 21u zijn Europese seizoen tegen Bayer Leverkusen, dat met Odilon Kossounou een ex-Bruggeling in de rangen heeft. In de tweede wedstrijd van groep B spelen Yannick Carrasco en Axel Witsel met Atletico Madrid gastheer voor Porto. De twee Rode Duivels starten in de basis.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top